Aquest dimecres ha començat el judici contra els expresidents socialistes, Manuel Chaves i José Antonio Griñán, pel cas dels ERO després de 7 anys d'instrucció. A més de Chaves i Griñán, la Fiscalia Anticorrupció i el PP d'Andalusia, aquest últim com acusació popular, acusen 20 ex-alts càrrecs implicats en la trama més gran de corrupció a l'Estat espanyol. La Fiscalia xifra el frau en 741,59 milions d'euros. En aquesta línia, esmentar que la partida pressupostaria dels ERO, anomenada com "fons de rèptils", va ser dotada amb 854.838.243 euros durant més de 10 anys, el 80% dels diners es van destinar a finançar les prejubilacions de 5.982 treballadors andalusos (2001-2010). 

En la sessió inicial d'aquest dimecres només s'han llegit els escrits de l'acusació formulats per la Fiscalia Anticorrupció i per l'acusació popular, exercida pel PP andalús. El magistrat president del tribunal, Juan Antonio de la Calle, ha llegit els documents de la Fiscalia Anticorrupció que demana entre 6 i 8 anys de presó i 30 d'inhabilitació per 15 acusats, entre ells Griñan, per prevaricació i malversació de fons; i 10 anys d'inhabilitació als altres 7, entre ells Chaves, als quals només acusa de prevaricació. 

Per la seva part, el PP acusa als 22 processats d'un tercer delicte, associació il·lícita, pel qual demana dos anys de presó, en el qual argumenta que els acusats formen part d'una "conspiració" que va utilitzar les ajudes per teixir una "xarxa de clients". 

D'altra banda, una cosa que no ha agradat ni als advocats dels acusats, ni tampoc a ells mateixos, ha estat la lectura íntegra de 60 de 107 pàgines, durant més de 3 hores, del perquè s'acusa als 22 implicats, del lletrat de l'administració de justícia, Rafael Castro, en la sessió d'aquest dimecres. Un procediment poc habitual que ha demanat l'acusació popular. 

El judici continuarà aquest dijous amb la lectura dels escrits de les defenses. En la sessió d'avui, l'advocat de Griñán, José María Mohedano, ha sol·licitat al tribunal que, demà, es llegeixin les pàgines 6 a 26 de l'escrit de Griñán i el de Chaves, Pablo Jiménez de Parga, ha demanat que es llegeixin tres folis i mig del seu escrit de defensa.