"El tribunal habilitarà els dies que calgui per acabar el judici abans de la campanya de les eleccions municipals". Així ho comuniquen fonts del Tribunal Suprem a El Nacional. De moment, hi ha fixades les sessions de dimarts a dijous, deixant els dilluns i divendres com a dies de marge per agilitzar. També hi ha la possibilitat de fer vistes els dissabtes, segons avança TV3.

El judici comença el 12 de febrer, dimarts que ve. Ho farà amb les qüestions prèvies, que podrien durar dos dies. A partir del 14 de febrer podrien començar les declaracions dels acusats. Els interrogatoris duraran unes dues setmanes. Els advocats preveuen dues declaracions per dia.

De moment, el guió del judici no va més enllà. S'anirà fent a mesura que avancin les sessions. A partir de la declaració dels testimonis, més de 500, és complicat avançar gaire el calendari. I el Suprem no es vol enganxar els dits. Anirà comunicant l'agenda cada divendres, un cop s'hagi anat complint el calendari setmanal i veient les previsions que hi ha la setmana següent.

Es preveu que el judici duri 3 mesos. Seguint aquest calendari s'acabaria pels volts del 12 de maig. I la campanya electoral de les municipals comença el dia 9.

Amb tres sessions setmanals creuen poder arribar a temps, però, per això està previst citar les parts per fer vistes els dilluns i divendres. 

Al Tribunal Suprem està tot preparat per al judici. Les sales de premsa, les acreditacions dels periodistes i els comptes de wifi per a cada un d'ells, el control de TV des d'on s'emetrà el judici i les càmeres. Les sales on treballaran les parts i l'espai per als acusats. Fins i tot està contractat el càtering.

Judici proces Tribunal Suprem   Sales de premsa 16   EFE

S'estan enviant ja les citacions i, segons fonts del Suprem, si no arriba tot abans del dia 12, no passa res, perquè la primera setmana és per a qüestions prèvies i hi ha marge.

Avui els acusats ja han rebut la citació per comparèixer i el Tribunal Suprem ja ha dit als advocats que res atura el judici, que no els dona més temps de marge per preparar-lo. Que comença, tant sí com no, el dimarts 12 de febrer.