El perill de l'abstenció és un maldecap més gran que Vox pel Partit Popular. Totes les enquestes donen Juanma Moreno com el clar guanyador però no tocaria la majoria absoluta malgrat sumar més vots que l'esquerra unida. Per això, confia en el poder de la mobilització i ha tirat de tòpics andalusos i costums, motivades òbviament per les altes temperatures a Andalusia com cada mes de juny.

"Dies de platja n'hi ha molts però per consolidar el canvi, tan sols un". Aquesta és la frase que es pot llegir en els cartells principals de les grans ciutats d'aquesta comunitat amb una fotografia de l'actual president i candidat del PP, Juanma Moreno.

FVJT5Q6WIAACmoF
FVJT5Q6WIAACmoF

També el candidat del PP considera que el debat d'ahir a Canal Sur va ser "decisiu", però abans ha valorat les enquestes en una entrevista radiofònica, en què Juanma Moreno ha alertat els seus de l'excés de confiança que poden generar els sondejos. Per això, el lema més repetitiu és el de la platja. El vent de les enquestes bufa a favor seu, però el candidat popular tem que aquest optimisme porti molts dels seus votants a la platja en lloc del col·legi electoral. La seva por, reconeix, és que la calor i el pont del Corpus a Sevilla i a Granada afavoreixin l'abstenció. 

Precisament, els seus actes principals de campanya els situa, sempre que pot, a l'ombra i lluny de la sorra de la platja. Diumenge passat, Moreno va comparèixer davant dels periodistes a Sevilla al Parc de María Luisa. Amb l'actual líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo a Cadis, ell de nou diferencia la seva campanya. I per apostar per la tranquil·litat, el context també estava pensat: un espai verd on  anunciar que el seu govern, si continua a San Telmo, aprovarà una hora d'extraescolar de franc per a tots els alumnes, amb l'objectiu de practicar esports. 2

Escoltant el candidat del PP, sembla que el seu enemic sigui la platja. Diumenge que ve que vulgui anar a la platja que ho faci després de votar", insisteix Moreno que considera "molt important" que el 19 de juny es registri una "participació adequada, una alta participació, que sortim a votar per defensar no només el nostre autogovern sinó apostar pel nostre futur". I més enllà de la victòria, també insisteix en la importància de governar sol tot i que, si s'escau, ho farà "en companyia". La candidata de Vox, Macarena Olona, no para de repetir que això ha de comportar la seva entrada a la Junta.