El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha anunciat que aquest dilluns es reunirà amb direcció del partit per discutir com abordar la crisi interna que ha esclatat arran de la guerra civil popular amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. La manifestació espontània de més de 3.00 persones, sense cap convocatòria oficial, a favor d'Ayuso, ha estat clau perquè Casado prengui la decisió de reunir-se amb la cúpula del PP amb urgència. La reunió del Comitè de Direcció se celebrarà aquest dilluns a partir de les 11 hores a la seu del carrer Gènova, número 13. Però qui forma part d'aquest grup de dirigents que s'anomena 'Comitè de Direcció' i quina postura tenen respecte al conflicte Casado vs Ayuso?

El Comitè de Direcció és el nucli més dur del Partit Popular, el sector més afí al líder Casado i ens referim a ell quan es parla de "l'entorn de Casado". Tot i que en principi aquest comitè es convoca setmanalment, en els últims temps ha estat diverses setmanes sense reunir-se, i ara urgeix concentrar-se amb rapidesa. Aquest òrgan està format per Casado, el secretari general, i home de confiança del president nacional, Teodoro García Egea, els vicesecretaris del partit, els portaveus en el Congrés dels Diputats, en el Senat i en el Parlament Europeu. 

Teodoro García Egea

L'escuder de Casado, mà dreta i home de confiança del president popular. Tot i les grans pressions i constants dards per part dels mitjans de comunicació i dels dirigents terriotrials, o barons, demanant el seu cap, Casado s'ha mostrat impertorbable i decidit en mantenir-lo. Ahir, segons va filtrar OkDiario, Egea va decidir fer el pas i proposar la seva dimissió: "President: si sóc jo l'obstacle, me'n vaig". Tot i això, la direcció del partit des de Gènova ha fet oïdes sordes a les peticions dels dirigents territorials i ha llençat un missatge clar i concís: "Casado confia al 100% en García Egea i seguirà".

secretario general del Partido Popular, Teodoro García Egea / EfeTeodoro García Egea

Javier Maroto

El popular Maroto ostenta el càrrec de portaveu del PP al Senat. És també molt proper a Pablo Casado, prova d'això és l'últim tuit que ha publicat al seu perfil de Twitter, que es posiciona clarament al costat de l'actual president del partit. Així tancant files amb l'actual dirigent. "He treballat al seu costat bastants anys ja, he conegut també un exemple de polític compromés amb l'exemplaritat", ha assegurat Marto respecte Casado en la guerra civil contra Ayuso.

Javier Maroto acnJavier Maroto - ACN

José Luis Martínez-Almeida

Actual alcalde de Madrid, també des del 2020 portaveu nacional del partit. Almeida s'ha vist en una posició molt incòmoda amb la batalla entre Gènova i Ayuso, ja que la seva alcaldia penja de la Comunitat de Madrid, institució que presideix Ayuso. A la vegada que ell sempre s'ha mostrat molt proper a Casado degut al seu càrrec de portaveu nacional. De fet, arran de les declaracions d'Ayuso sobre el suposat espionatge l'ajuntament de Madrid va cessar el coordinador general d'Almeida i home de confiança de Casado i Egea, Ángel Carromero.

jose luis martinez almeida rdp balance madrid central 2021   europa pressJosé Luis Martínez-Almeida - Europa Press

Pablo Montesinos

El diputat del PP per Màlaga al Congrés dels Diputats és el vicesecretari de Comunicació del partit. Montesinos s'ha posicionat clarament al costat de Casado en la disputa. "És completament fals que la direcció nacional del partit, la presidència o la secretaria general fes cap dossier contra la presidenta Ayuso" i també va assegurar que la informació "la va administrar la Moncloa", reafirmant l'argumentari de Casado. A més, quan va esclatar la guerra civil interna, Montesinos va publicar una fotografia a Twitter amb Casado amb un missatge clar: "Orgullós de formar part del teu equip, president".

pablo montesinos pp efePablo Montesinos - EFE

Ana Pastor 

Actual vicepresidenta segona del Congrés dels Diputats i expresidenta del Congrés, també ostenta la vicesecretaria de Política Social del Partit Popular. Pastor també és propera a Casado en aquest conflicte intern. De fet, quan va començar l'escaramussa pel lideratge del partit, Pastor va publicar una piulada enaltint la feina del president popular.

ana pastor mocio censura efeAna Pastor - EFE

Andrea Levy

És la portaveu del PP a l'ajuntament de Madrid, a més de ser la presidenta del Comitè de Drets i Garanties del partit. És més que sabut que Levy és proCasado, només cal donar-li un cop d'ull a les seves xarxes socials. Aquests dies s'ha dedicat a donar-li likes i retuits a totes les publicacions que defensen Casado de les queixes. Fins i tot, ha arribat a publicar que "Casado serà el millor president per Espanya".

Andrea Levy - ACNAndrea Levy - ACN

Dolors Montserrat

Portaveu del PP al Parlament Europeu, exportaveu del PP al Congrés dels Diputats, exministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Montserrat també, com la majoria d'integrants del Comitè de Direcció, és molt afí a Casado, a qui ha mostrat el seu total suport a través de les xarxes socials. "Treballo de portaveu del PP a Europa, liderat per Casado. Unitat, sempre", ha dit.

Dolors Montserrat Parlament europeuDolors Montserrat

Cuca Gamarra

És la portaveu del partit en el Congrés dels Diputats i exalcaldessa de la ciutat de Logronyo. Tot i no ser una figura molt mediàtica, s'ha alineat amb Casado i ha tancat files amb un missatge concís i directe. "En el PP la responsabilitat, lleialtat, i exemplaritat han de guiar sempre la conducta dins i fora del partit, per respecte als nostres votants i als nostres afiliats. Casado no ho ha tingut mai fàcil, però sempre s'ha guiat per ells, la resta hem de fer el mateix", ha assegurat llençant un dard a Ayuso.

EuropaPress 4171457 cuca gamarra portavoz pp entrevista europa pressCuca Gamarra - Europa Press

Jaime de Olano

Potser és el perfil menys conegut dins del Comitè de Direcció, tanmateix no és menys important. De Olano és diputat per Lugo al Congrés i vicesecretari de Participació del partit. Com té un perfil menys baix potser es pot permetre un to més elevat a través de les xarxes socials. Durant tots aquests dies, des de dijous, no ha fet res més que repiular i publicar missatges a favor de Casado, inclús donant likes a publicacions molt dures contra Ayuso. "Molta calma i molts ànims al meu president", ha dit a Casado.

Jaime de Olano - PP

Ana Beltrán

Beltran és la presidenta del Partit Popular a Navarra a més de ser la vicesecretaria general d'Organització del partit. No cal buscar massa per veure de quina part està. El seu perfil de Twitter l'obre una gran foto al costat de Pablo Casado i Teodoro García Egea. Beltrán ha carregat contra els mitjans de comunicació que han publicat informacions en contra d'Egea o Casado: "Plena confiança en el secretari general i les seves accions. Prou ja d'atacs continuats per desestabilitzar el nostre partit".

Ana Beltrán PP - EfeAna Beltrán - EFE

Antonio González Terol

És exalcalde de Boadilla del Monte, diputat regional en l'Assemblea de Madrid en la viii, ix i x legislatures i actual vicesecretari general de Política Territorial del partit. Seguint en la mateixa línia de tots els anteriors esmentats, González Terol és molt pròxim a l'entorn de Casado. El seu perfil està presidit amb una fotografia d'ell al costat de la mà dreta de Casado, Teodoro García Egea. Sobre el conflicte amb Ayuso ha assegurat això: "Estic segur que, quan tot això passi, els espanyols valoraran amb prudència i bon judici a Casado".

EuropaPress gonzalez terol interviene sede pp cordobaAntonio González Terol - Europa Press

Elvira Rodríguez

L'exminista de Medi Ambient és ara diputada pel Congrés i vicesecretaria general d'Acció Sectoral del partit. Igual que tota la direcció del partit és situa en l'òrbita de Casado, que després de l'esclat de la batalla pel lideratge del partit, Rodríguez s'ha posat al costat del president nacional. "El PP és un gran partit perquè té els millors afiliats, simpatitzants i votants. La nostra obligació és cuidar-vos i atendre-us. I a això és al que s'ha dedicat Casado", ha argumentat en favor de l'actual president. 

Elvira Rodríguez - PP

Elvira Rodríguez