L'acusació particular dels papers de Bárcenas, Izquierda Unida (IU), ha demanat al jutjat de l'Audiència Nacional dirigit per José de la Mata que investigui una desena d'empresaris relacionats amb la caixa B del PP, entre ells, el president de MercadonaJuan Roig.

Així ho publica avui Voz Pópuli, que adjunta tota la llista dels empresaris que IU demana al jutge que imputi, a banda de Roig: José Luis Sánchez Domínguez (Grupo Sando), Manuel Contreras Caro i Guillermo Contreras Caro (Azvi), Antonio Fernández Rubio (Aldesa), Camilo José Alcalá (Cyopsa-Sisocia), José Antonio Romero Polo (grupo Romero Polo), Antonio Vilela Jerez (Grupo Rubau), Juan Cotino (Fadesa), José Luis Suárez Gutiérrez (Copasa), Luis del Rivero (Sacyr Vallehermoso), Juan Miguel Villar (OHL) i Raimon Aigé (Sorigue-ACSA).

Amb ells, IU també demana que se citi a declarar l'expresident del Tribunal de Comptes Ubaldo Nieto i sol·licita que s'incloguin al sumari del cas Bárcenas "els moviments bancaris en els comptes del PP de Madrid que reflecteixin transferències rebudes o efectuades a comptes del PP de la seu nacional en el període abans indicat, d'octubre del 2003 a març del 2004.

La caixa extra

L’extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas va admetre al gener que el PP disposava d'una caixa B –malgrat que no s'hi va referir en aquests termes– que tant ell com l'extresorer del PP Álvaro Lapuerta controlaven a través d'una comptabilitat "extraoficial" o "extracomptable" que "reflecteix uns ingressos d'unes persones que volen ajudar el partit i unes despeses".

Bárcenas va reconèixer que ell és autor de part de les anotacions d'aquesta comptabilitat paral·lela. "Hi havia determinats donatius que rebíem i el senyor Lapuerta i jo anotàvem qui lliurava les quantitats i l'ús que se'n feia", ha dit abans d'insistir que eren "donatius que no tenien caràcter finalista" però que "no es comptabilitzaven oficialment".