Gir en el trident mediàtic de la dreta espanyola. Després d’amagar durant dies a les seves portades les contundents declaracions davant del fiscal suís dels responsables de la fundació que va crear Joan Carles I per amagar del fisc espanyol la comissió que va rebre del rei saudita per l’AVE de la Meca, avui la cosa canvia i ja hi ha qui surt en defensa de l’emèrit. Descaradament. La Razón adverteix a tots aquells que volen veure Joan Carles al banc dels acusats que la justícia espanyola no podrà investigar-lo i ens recorda que està protegit per la seva inviolabilitat. Però si això no és suficient, pretenen fer-li la feina al Tribunal Suprem i avisen que el presumpte delicte fiscal que hauria comès en amagar els 65 milions d’euros de la comissió serà “difícil de provar”.

Comunicat: Joan Carles I s'exilia d'Espanya

El Mundo, per la seva banda, destaca que els partits de l’ordre ( PSOE, el PP i Ciutadans)  protegeixen l’emèrit davant la “deriva” de la causa de Juan Carlos. Vaja, que tenen clar que no hi ha un pam de net i la investigació del fiscal suís Yves Bertossa no caurà en paper mullat. El més monàrquic de tots, l’ABC, mira de moment cap a una altra banda.

Pablo Iglesias i el cas Dina

El trident mediàtic posa avui tota la seva atenció en Pablo Iglesias i la manera com s’ha defensat dels atacs per la seva implicació en el cas Dina, una qüestió que s’està explotant al màxim des de la dreta per torpedinar el govern de Pedro Sánchez. Iglesias, després d’uns dies en silenci, ha adoptat l’estratègia que no hi ha millor defensa que un bon atac, i s’hi ha tornat contra els periodistes que l’ataquen des de la mateixa sala de premsa de la Moncloa. Tota una declaració de guerra que portarà cua. 

larazonPortada de La Razón d'aquest dimecres 8 de juliol 

elmundo.

Portada de El Mundo d'aquest dimecres 8 de juliol abc

Portada de l'ABC d'aquest dimecres 8 de juliol 

Només hi ha un diari de Madrid que posa el focus en el rebrot de coronavirus de Lleida, El País, i ho fa per denunciar que “desborda una sanitat en precari” amb manca de recursos i de personal per rastrejar els contagis. L’obligatorietat de dur mascaretes encara que es mantingui la distància de seguretat, mesura que aprovarà avui el Procicat, és l’altre tema que destaquen les portades, que no amaguen que s’esperen més contagis. Per contagis, el del president del Brasil, Jair Bolsonaro, que sempre ha tret importància a la Covid-19 malgrat els milers i milers de morts que hi ha al seu país.  

elpais

Portada d'El País d'aquest dimecres 8 de juliol 

elperiodicoPortada d'El Periódico d'aquest dimecres 8 de juliol lavanguardia.pg

Portada de La Vanguardia d'aquest dimecres 8 de juliol elpuntavui

Portada d'El Punt Avui d'aquest dimecres 8 de juliol ara

Portada de l'ARA, d'aquest dimecres 8 de juliol