L'advocada Marta Flor Núñez, representant legal del líder de Podemos, Pablo Iglesias, i de la seva antiga assessora al Parlament Europeu, Dina Bousselham, tenia una suposada relació "íntima" amb un dels fiscals del cas Dina -en el qual Iglesias està implicat- i que podia posar en perill l'estratègia processal del partit. Segons un document publicat per El Independiente alts responsables de Podemos havien estat avisats del vincle entre els dos lletrats abans de la contractació.

Així ho va traslladar l'advocat expulsat de Podemos, José Manuel Calvente, al secretari d'Organització de Podemos, Alberto Rodríguez, en un burofax datat el 23 d'octubre de 2019. En aquesta comunicació Calvente va contestar a un requeriment previ de Rodríguez, que portava pocs mesos al càrrec i que s'havia responsabilitzat també de l'equip legal de la formació, perquè li remetés tota la documentació judicial dels assumptes que tractava en la seva doble condició d'advocat de Podemos i de responsable de Protecció de Dades. Havia perdut la confiança en ell a favor de Flor Núñez a compte d'un enfrontament entre ambdós.

Al burofax al secretari d'Organització de Podemos, també insinuava que si s'exigia que lliurés de manera urgent tota la informació jurídica del partit que tenia, el sotmetia a una "fustigació i assetjamen laboral". "Només un advocat pot dirigir un assumpte judicial i la teva responsabilitat a l'Equip Legal no pot assolir la 'direcció processal' dels assumptes judicials ni de la direcció jurídica de l'assessoria legal del partit, perquè està prohibit i podria ser constitutiu d'un delicte d'intrusisme professional que una persona que no sigui llicenciada en dret assumeixi funcions professionals jurídiques que només corresponen a persones amb titulació i/o registre col·legial habilitant", va considerar Calvente.

"Acusar-me de negligència greu és una infàmia i una acusació molt greu i injuriosa contra mi. Al contrari, el cert és que he actuat de forma totalment diligent, complint les meves funcions com a Delegat de Protecció de Dades. Negligència greu hauria estat facilitar-te informació sobre dades personals i documents judicials confidencials de terceres persones sense tenir autorització expressa per a això dels seus titulars", va traslladar també Calvente Rodríguez.

L'evolució del cas Dina

La lletrada Marta Flor va ser expulsada a l'estiu de 2019 de l'equip jurídic que coordinava l'acció del partit en el cas Tàndem i, dins d'aquest, a la peça separada -coneguda com a Dina– en la qual s'investiga el robatori d'un mòbil de l'excol·laboradora de Pablo Iglesias en 2015 i l'aparició d'un bolc de la targeta SIM d'aquell a casa del comissari investigat José Manuel Villarejo.

En un xat de la xarxa de missatgeria Telegram en el qual hi havia els membres de l'esmentat departament jurídic la lletrada Marta Flor hauria compartit missatges, segons va publicar El Confidencial, en els quals hauria dit que el fiscal Ignacio Stampa li hauria filtrat dades de la investigació sobre el cas Dina abans fins i tot que aquest es judicialitzés. La Fiscalia General de l'Estat ha obert una investigació interna per saber si efectivament va ser així.