En un moment d'auge total del Partit Popular, amb un fort impuls després de les eleccions municipals i autonòmiques que permeten arribar a les generals del 23 de juliol amb l'esperança de tornar a La Moncloa, l'anunci que han fet les joventuts dels conservadors sona una mica desesperat. I és que qualsevol projecte viu i il·lusionant hauria de tenir prou pes per a sumar adeptes sense haver de recórrer a ofertes que semblin desesperades. Però precisament això és el que ha fet aquest divendres el president de les Nuevas Generaciones de Madrid, Ignacio Dancausa: els afiliats de l'organització política tindran "copes i 'xupitos' gratis" a les millors discoteques de la capital espanyola.

El que podria semblar un gag de la sèrie nord-americana The Office és completament real. L'anunci l'ha fet Dancausa durant una reunió del Comitè Executiu i la Junta Directiva de NNGG Madrid, i posteriorment s'ha compartit animadament a les xarxes socials, amb el missatge "aquesta notícia us interessa a tots". Segons el jove president, ja estan "molt avançades les negociacions" amb "les millors discoteques de la ciutat" per poder oferir novetats als seus membres. "Tindrem llistes exclusives, descomptes, ens convidaran a copes i a 'xupitos', tindrem accés preferent per als afiliats i els seus amics, i molts altres privilegis", ha compartit, sense poder evitar dir-ho amb una gran rialla a la cara. La reacció dels seus companys de NNGG ha estat unànime, amb un fort aplaudiment. "NNGG està on estan els joves", ha conclòs.

Dancausa no ha ofert encara més detalls sobre quines són les discoteques que han pactat amb els joves populars, però sí que ha informat que la voluntat és que els afiliats puguin gaudir de les ofertes qualsevol dia de la setmana, i no només en "festes puntuals". I també ha situat com a objectiu d'aquesta proposta aconseguir "posar en valor el carnet de NNGG". "Imagino que molts de vosaltres ni tan sols el porteu a sobre", ha dit als seus companys. "Ara tornarà a ser important portar-lo a la cartera".

Polèmic, com Ayuso

El president de les Nuevas Generaciones de Madrid no fa ni un any que és el càrrec, i ja s'ha encarregat de pujar-se al vaixell de les polèmiques. No és cap sorpresa, perquè Dancausa és un fidel seguidor de la manera de fer de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, amb qui manté una molt bona relació. En una retòrica ben similar, el conservador ha sentenciat que "és mentida i fals" que treballar molt i cobrar poc provoqui problemes de salut mental, acusant alhora l'esquerra de fer partidisme d'aquesta qüestió. També ha carregat amb altres missatges, com ara llançant que "Madrid no és l'Espanya que vol Pedro Sánchez i la seva rastrera llei d'habitatge i ni l''ocupa' Barcelona d'Ada Colau'. Dancausa també va ser identificat per la Policia Nacional fa uns mesos quan feia propaganda electoral a favor d'un dels candidats a rectorat de la Universitat Complutense el mateix dia de les eleccions, una pràctica prohibida.