Ja ha passat un any des que Isabel Medina Peralta, una jove antisemita i falangista, es va fer famosa a les xarxes per la seva curta edat i el seu discurs d'odi contra els jueus en un homenatge a la División Azul. Els fets van ocórrer el mes de febrer de 2021 durant una manifestació feixista de centenars de persones que es van passejar per Madrid fins arribar al cementiri de l'Almudena, on cada any es concentren per homenatjar la División Azul. Aquest any, segons ha pogut saber El Confidencial Digital un altre grup falangista anomenat Bastión Frontal ha tornat a celebrar el mateix acte de record amb la mateixa protagonista: Isabel Medina Peralta. 

El citat mitjà ja explicava la setmana passada que s'estava preparant, per al 12 de febrer, una conctració per recordar la División Azul al monument als morts que hi ha a Madrid. A la trobada hi van acudir diversos militants i simpatitzants de grups d'ultradreta com España 2000. Ara bé, pocs dies abans un altre grup va organitzar pel seu compte el seu propi homenatge: Bastión Frontal. Es tracta d'un col·lectiu neonazi que es va donar a conéixer en manifestacions contra els centres de menors estrangers no acompanyats que hi ha a Madrid. 

La protagonista de l'acte de Bastión Frontal no va ser una altra que Isabel Medina Peralta. El mateix grup neonazi es va encarregar de fer públic un vídeo el 10 de febrer d'aquest any amb imatges del seu acte on es poden veure els militants en dues files, amb banderes negres i vermelles i Medina Peralta al centre, aquest cop no s'aprecia si sota la jaqueta porta la camisa falangista, com sí que se la veia a l'homenatge de 2021.

Un discurs més relaxat

A les imatges es pot veure la jove parlant directament a la càmera dient: "Aquesta bandera significa que on el món sencer hi veu molins inofensius, nosaltres veiem gegants, i sabem que hi ha gegants. Que on la gent no hi veu problemes, s'amaguen els monstres més grans, s'amaguen els perills més grans per a la civilització espanyola i europea". Acte seguit es dirigeix a la resta de participants i els recorda que "posarien en risc la seva vida i el que fes falta pel triomf de la revolució nacional. Amb totes les conseqüències". En un moment se la veu aixecant el braç i fent la salutació feixista.

Aquesta vegada el discurs de Medina Peralta ha estat més relaxat, no com el de l'any passat on va pronunciar frases com: "És la nostra suprema obligació lluitar per Espanya i per Europa, ara dèbil i liquidada. Per l'enemic, l'enemic que sempre serà el mateix, encara que amb diferents màscares: el jueu. El jueu és el culpable, la División Azul va lluitar contra ells. I és el líder europeu del comunisme, d'una invenció jueva".

Els estudis de Medina Peralta a Alemanya

El passat mes d'octubre El Periódico va informar que el partit neonazi Der III Weg li havia pagat a Isabel Medina Peralta una formació a Dusseldorf per passar deu mesos amb gent del partit i aprendre les seves tècniques de propaganda i combat per després tornar a Espanya. Peralta va marxar a Alemanya el 7 de setembre de 2021 "completant la seva formació". El Der III Weg (El tercer camí) és un partit antisemita, racista i anticapitalista el president del qual és Klaus Armstroff, exmembre del partit neonazi NPD. Al partit on estava fent les pràctiques Isabel Peralta també hi ha antics militants de l'FNS, un grup que va ser prohibit a Alemanya fa set anys.