El president de Foment del Treball i exdirigent d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Sánchez-Llibre, és el nom triat pel govern espanyol per assumir la figura de relator per coordinar el diàleg polític sobre Catalunya.

Així ho avança El Confidencial Digital, que assegura que el nom de Sánchez-Llibre compta amb l’aval de Pedro Sánchez i especifica que, a més, el Govern de la Generalitat no veu malament el candidat. De fet, segons el mitjà indicat, la dificultat per consensuar aquest nom radicaria, a hores d’ara, en convèncer al mateix Sánchez-Llibre de que accepti l’encàrrec.

Dimecres mateix, Calvo va assenyalar que la persona que assumís aquest paper seria catalana i amb bon coneixement de la realitat, un perfil en que encaixa en Sánchez-Llibre, malgrat que de moment, el Govern treballa amb una llista de possibles noms, tots ells estrangers però amb bon domini del castellà. La voluntat, en tot cas, és que siguin els partits catalans els que decideixin el nom definitiu.

Pedro Sánchez va coincidir amb Sánchez-Llibre en l’acte de lliurament dels premis Ferrer Salat, el passat 20 de desembre, precisament la vigila del Consell de Ministres celebrat a Barcelona i el primer aniversari de les eleccions al Parlament imposades per Mariano Rajoy. En aquell acte també va ser-hi present el president Quim Torra.