La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, s’ha defensat aquest dimecres de les crítiques de l’oposició –i també de part del seu propi partit- pel fet d’avalar la presència d’un relator a les reunions entre partits a Catalunya. Segons Calvo, no serà en cap cap un “mediador” sinó “simplement algú que ajudi a organitzar les reunions i del que s’hi parla”. Calvo aposta per “home o dona de Catalunya”

En declaracions al programa Hoy por Hoy de la SER, la vicepresidenta ha insistit que la funcio del mediador l’hauria de fer “una persona de Catalunya que es conegui la política de Catalunya i que sigui capaç d’ajudar a les convocatòries”, tot i que seran es partits els que “seuran i decidiran” qui ocupa aquest lloc. En cap cas preveu que es tracti d'una figura internacional, com proposa el Govern.

En tot cas, ha volgut deixar clar que el relator només tindrà funcions en les trobades entre els partits catalans, i ha tancat la porta a ampliar l’àmbit de les reunions a les forces espanyoles, que segons ha apuntat poden abordar el tema –si hi ha alguna proposta en aquest primer nivell- a la comissió del Congrés. Durant l'entrevista la vicepresidenta no ha negat que formi part d'un grup amb Elsa Artadi i Pere Aragonès.