L'exconseller de Territori Josep Rull ha assegurat que "els presos polítics comencem a tenir un cert horitzó, els que són a l’exili, no". Ho ha dit en una entrevista al Preguntes Freqüents de TV3 després d'haver sortit per primer cop sota el règim de tercer grau.

Rull ha qualificat d'èxit "haver bifurcat entre presó i exili, perquè amb l'exili hem aconseguit victòries extraordinàries". "Si ens haguéssim quedat tancats, l’autarquia del Suprem s’hagués pogut desplegar amb absoluta impunitat", ha aclarit. Per contra, Rull també ha comentat que "si tots haguéssim marxat, no haguéssim pogut comparèixer davant del judici".

L'exconseller també ha explicat que la decisió de bifurcar entre presó i exili es va començar a prendre en una reunió a la Vall del Tenes amb el president Puigdemont, i els exconsellers Turull i Romeva. "Allà vam entendre que la presó podia ser una eina extraordinàriament valuosa", ha explicat.

PDeCAT i JxCat

Pel que fa a la pugna entre Puigdemont i la direcció del PDeCAT, Rull ha revelat que no trencarà el carnet del partit que lidera David Bonvehí, tot i haver donat suport a la creació del nou partit Junts.

"El PDeCAT no permet la doble militància quan les dues formacions competeixen electoralment, faré tot el possible per tal que no es produeixi aquest escenari", ha aclarit. "Junts per Catalunya, Junts, és una història d'èxit. Consolidem-la", ha animat. 

Família Pujol

Sobre el judici que afrontarà la família Pujol a l'Audiència Nacional, l'exconseller ha assegurat que "no tindran un judici just". "Si es considera que hi ha hagut alguna irregularitat s’ha de poder fer un judici amb totes les garanties. A l’Audiència Nacional no les tenen. És impossible", ha assegurat.