El vicepresident primer del Parlament de Catalunya, Josep Costa, ha insinuat que una pressió internacional ha provocat que la Junta Electoral Central (JEC) hagi permès que els presos polítics hagin entrat en la campanya per les eleccions generals del 28-A.

En aquesta última setmana, Jordi Sànchez i Oriol Junqueras han fet una roda de premsa per videoconferència des de la presó de Soto del Real (Madrid) i, aquest mateix dissabte, Jordi Turull ha participat en un acte de JxCat a la Seu d'Urgell. A més, aquest diumenge, Josep Rull també participarà per via telemàtica en un acte de la seva formació a Reus. 

"Acabo d’entendre per què la Junta Electoral de cop ha canviat d’actitud i ha començat a deixar fer entrevistes i actes als presos polítics...", ha dit Costa, que també és membre de l'equip de campanya de JxCat, a través d'un tuit acompanyant aquestes paraules de l'emoticona d'unes crispetes, popularitzades per l'advocat de Carles Puigdemont Gonzalo Boye per simbolitzar que esperen veure els resultats de la tasca internacional que duen a terme.

El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha validat aquest missatge de Costa afegint que "de no haver estat per la reivindicació dels nostres drets, el més calent seria a l'aigüera". "Cal insistir, persistir, no donar res per perdut. Aquesta és l'actitud del #nosurrender", ha afegit.