Josep Anglada no pot ser candidat a les eleccions municipals del 26-M. L'Audiència de Barcelona ha confirmat la sentència que condemna el regidor a Vic de l'extinta Plataforma per Catalunya a dos anys de presó i d'inhabilitació per un delicte d'amenaces a un militant d'Arran el 2013 quan era menor d'edat. Arran de la condemna, Anglada no es pot presentar a les eleccions municipals del diumenge que ve, en haver quedat inhabilitat, tal com ha acordat la Junta Electoral de Vic.

La candidatura Capgirem Vic-CUP-Alternativa Municipalista ha presentat avui un escrit a la Junta Electoral de Vic on comunica la condemna d'Anglada. La junta estima que el candidat de Som Identitaris, com està inhabilitat per a l'exercici del dret de sufragi passiu i no s'ha dictat una suspensió de l'execució de la sentència, no es pot presentar com a candidat.

Arran s'ha felicitat de la condemna i del fet que l'ara cap de llista de Som Identitaris a Vic no pugui concórrer a les eleccions del 26-M. "S'acaben així 16 anys de la presència d'aquest feixista reconegut, exmilitant de Fuerza Nueva i expresident de Plataforma per Catalunya a l'Ajuntament de Vic".

Josep Anglada va ser condemnat el 27 de juliol del 2017 pel jutjat penal de Manresa a dos anys de presó i dos anys d'inhabilitació per a càrrec públic per un delicte d'amenaces. El regidor vigatà va publicar a les xarxes socials diverses piulades vexatòries i amenaçadores amb fotografies del jove. Anglada va presentar recurs, que ha estat desestimat per l'Audiència de Barcelona, segons s'ha sabut avui dilluns.

Des de la candidatura Capgirem Vic-CUP-Alternativa Municipalista, s'han congratulat que Anglada quedi fora de la cursa electoral. "Al feixisme, ni aigua", asseguren.