El jutjat penal 1 de Manresa ha condemnat Josep Anglada, exlíder de Plataforma per Catalunya i actual regidor de Plataforma Vigatana a l'Ajuntament de Vic, a dos anys de presó i dos d'inhabilitació per un delicte d'amenaces i un altre contra la integritat moral a un menor, militant d'Arran.

La jutgessa considera provat que Anglada va amenaçar el desembre de 2013 un menor d'edat militant d'Arran, una organització juvenil propera a la CUP. El regidor vigatà va publicar a les xarxes socials diverses piulades vexatòries i amenaçadores amb fotografies del jove.

Davant aquests fets, la jutgessa també condemna Anglada a pagar 3.000 euros al jove en compte de responsabilitat civil i a fer-se càrrec de les costes del judici. Durant el judici, que es va celebrar l'11 de juliol passat, Anglada es va emparar en la llibertat d'expressió i va negar que les piulades fossin amenaçadores. De la seva banda, l'acusació considerava que les publicacions tenien la voluntat "d'atemorir" el menor i la seva família per "discrepàncies ideològiques".

En un comunicat, l'organització Arran celebra la sentència condemnatòria contra Josep Anglada i assegura que continuaran "plantant cara al feixisme per tots els mitjans fins que aconseguim esborrar-lo dels Països Catalans".