El col·lectiu Independentistes d'Esquerra, format per personalitats històriques de l'esquerra independentista que han promogut un manifest de suport al president a l'exili Carles Puigdemont, s'ha presentat aquest dissabte en un acte a l'Ateneu Barcelonès. A l'acte, també hi havia l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, que va deixar de militar a ERC fa uns dies. 

De fet, en acabar ha concedit una petita entrevista a la Xarxa on ha assegurat que "l'independentisme català necessitava reorientar-se perquè el procés no faci un aterratge cap a l'autonomisme". 

L'acte de presentació ha servir per fer públic oficialment el manifest, del que s'havia conegut el contingut fa uns dies, a favor d'una "entesa organitzativa" de caràcter transversal a l'entorn del president a l'exili, Carles Puigdemont, i els consellers Toni Comín i Clara Ponsatí i el Consell per la República. El text defensa crear una "candidatura de país des de la radicalitat democràtica, de baix a dalt", amb el suport de partits i entitats.