El col·lectiu Independentistes d'Esquerra, format per personalitats històriques de l'esquerra independentista que han promogut un manifest de suport al president a l'exili Carles Puigdemont, s'ha presentat aquest dissabte en un acte a l'Ateneu Barcelonès. 

La formació ha fet públic oficialment el manifest, del que s'havia conegut el contingut fa uns dies, a favor d'una "entesa organitzativa" de caràcter transversal a l'entorn del president a l'exili, Carles Puigdemont, i els consellers Toni Comín i Clara Ponsatí i el Consell per la República. El text defensa crear una "candidatura de país des de la radicalitat democràtica, de baix a dalt", amb el suport de partits i entitats.

A l'acte, també s'ha presentat un web per preparar l'assemblea oberta convocada pel dia 29 de març. La trobada, on es vol aprovar una "estratègia comuna" per l'independentisme de cara a unes properes eleccions, podria suposar la creació d'una nova organització política sobiranista.  

presentacio manifest puigdemont ateneu independentistes d'esquerra - ACN

Fila zero de l'acte de presentació | ACN

L'objectiu del web presentat és, en primer lloc, sumar signants al manifest, que a hores d'ara ja compta amb més de 250 noms. Els interessats també podran inscriure's per participar a l'assemblea fundacional del 29 març i presentar esmenes a una sèrie de documents que es debatran aquell dia.

Els inscrits tindran des del dia 9 fins al 24 de març per presentar les esmenes que creguin necessàries als documents base. El text i les esmenes resultants seran sotmesos a debat i votació a l'assemblea oberta. Segons Jaume Marfany, que ha presentat l'espai, serà un procés "semblant a l'inici de la creació de l'Assemblea Nacional Catalana".

Pare de Raül Romeva: "Passin el relleu" 

D’altra banda, Jordi Romeva, pare de Raül Romeva i membre del Consell per la República, ha demanat durant l'acte als líders independentistes empresonats que “passin el relleu” a altres persones.