La junta directiva de Societat Civil Catalana (SCC) ha nomenat José Rosiñol president de l'entitat en la seva darrera reunió ordinària. Rosiñol substituirà així el fins ara president Mariano Gomà. El ja expresident ha dirigit una carta a la Junta Directiva, els socis i els simpatitzants de SCC, expressant que ha considerat que és el moment de cedir la presidència a una altra persona que pugui conduir SCC "amb nous ímpetus i energies".

SCC ha afirmat que el canvi "no alterarà en absolut" els seus objectius, que són "treballar en favor de la convivència, el diàleg, la concòrdia i el seny". En aquest sentit, ha avançat que anunciarà noves iniciatives en els propers dies per aconseguir que la societat catalana "deixi d'estar fracturada".

L'entitat ha explicat que la remodelació de càrrecs a la junta directiva es fa amb "certa freqüència" ja que els membres que en formen part ho fan de manera "voluntària i altruista" i compaginant el temps que hi dediquen amb les seves tasques professionals.

Després d'aquest canvi, la junta es completa amb Alex Ramos, José Domingo i Miriam Tey com a vicepresidents; Manuel Miró, com a secretari; Ferran Brunet com a tresorer; i Gomà, Óscar Uceda, Irene Álvarez, Sixto Cadenas, Xavier Marín, Isabel Fernández Alonso, Manuel Gómez, Núria Plaza i Manuel García Bofill com a vocals.