El que va ser ministre d'Interior durant el mandat de Felipe González, José Luis Corcuera, era entre les més de 40.000 persones que, segons la delegació del Govern de Madrid, van assistir diumenge a l'acte convocat pel PP contra l'amnistia. Corcuera ha confirmat aquest dilluns la seva assistència al míting i ha deixat clar que anirà a "tantes com es facin" fins que "s'adonin que està en perill el futur de la convivència pacifica a Espanya".

José Luis Corcuera, en declaracions a Antena 3, ha assegurat que és perfectament "legítim" que "milions d'espanyols" estiguin en contra de l'amnistia, perquè el "normal" és "defensar la Constitució i no a qui vulgui canviar-la", i ha afegit que està disposat a fer tot el que estigui a la seva mà per defensar la Carta Magna. D'aquesta manera, José Luis Corcuera es pronuncia en el mateix sentit que els seus antics companys en l'executiu, com Felipe González o Alfonso Guerra que han carregat contra una hipotètica amnistia. Corcuera va abandonar el PSOE el 2017 després de 40 anys de militància. Va ser just després que Pedro Sánchez fos elegit secretari general del partit. Corcuera estava en contra del nou rumb que es disposava a imprimir Sánchez al partit. Una mostra és la seva participació, el 2019, en una manifestació contra el diàleg amb l'independentisme. Recentment, s'ha mostrat en contra de la utilització del català, l'eusquera i el gallec al Congrés dels Diputats.

Crítiques a Sánchez i Junqueras

L'exministre ha llançat aquest dilluns un avís al PSOE, després que Pedro Sánchez es comprometés aquest diumenge a buscar vots sota de les pedres: "Tinguem una miqueta de cura, no vagi a ser que ens trobem amb gaires d'ells bruts i a més difícils de netejar". Corcuera ha insistit que moltes de les formacions en les quals el PSOE està buscant suport per a la investidura de Sánchez "encara no han demanat disculpes". Ha posat com a exemple d'Oriol Junqueras, que la setmana passada va assistir al ple del Congrés dels Diputats en el qual es debatia l'aprovació de l'ús de les llengües oficials. "Han donat recentment un cop d'estat i un d'ells s'atreveix a anar al Parlament a dir que l'acord d'amnistia ja està", ha criticat.

Corcuera afirma que el PSOE de Pedro Sánchez té "gravíssims problemes" entre els quals ha destacat l'aprobación d'una llei d'amnistia "que s'ha atipat de dir que mai no faria". "Cada setmana li descobrim una nova virtut", ha ironitzat. En ser preguntat per la possibilitat que algun diputat socialista voti a favor de la investidura del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, Corcuera ho ha descartat: "Jo crec que no".