L'expresident del Congrés, José Bono, ha assegurat que Quim Torra no hauria de ser el president de la Generalitat i que se l'hauria de "fer fora" perquè "està intentant destruir l'Estat democràtic". En una entrevista a La Sexta Noche, Bono ha etzibat que Catalunya mereix una persona amb "més categoria" i que no sigui un "hostatge de Waterloo, de Puigdemont i dels CDR".

En aquest sentit, l'exministre socialista ha demanat que "s'ha de fer fora Torra" pel seu comportament "deslleial" com a representant de l'Estat. Preguntat per si donaria suport o no a la moció de censura de Cs d'aquest proper dilluns, Bono no s'ha mullat i s'ha limitat dir que confia en el criteri de Miquel Iceta, el líder del PSC que ja va anunciar que s'abstindria.

D'altra banda, de cara a les eleccions del 10-N, Bono ha expressat que "els espanyols li han pres la matrícula a Pablo Iglesias" i que "Podemos serà el partit que més baixarà a l'esquerra". "Jo tampoc dormiria tranquil, ni moltíssims espanyols, si Sánchez governés amb Podemos", ha afirmat José Bono.