El PSC s'abstindrà en la votació de la moció de censura que Ciutadans ha presentat contra el president Quim Torra. Així ho ha anunciat la portaveu del partit, Eva Granados, en una roda de premsa des de la cambra. Granados ha justificat la decisió assegurant que, pels socialistes, tan "evident" és que "Torra és el problema" com que Ciutadans "no és la solució".

En aquest sentit, la dirigent socialista han emmarcat l'estratègia del partit taronja en una necessitat de "gesticular" davant unes males enquestes i s'ha preguntat perquè no havien plantejat una moció de censura abans. "Catalunya necessita un bon govern i això només ho pot garantir Miquel Iceta", ha afirmat en aquest sentit. 

Els Comuns tampoc hi donen suport

També els comuns han anunciat aquest dimarts en roda de premsa que no hi donaran suport. Segons ha avançat la presidenta del grup parlamentari dels comuns, Jèssica Albiach, el "problema no és la moció sinó qui la presenta" i, en aquest sentit, ha afegit: "és com posar un piròman a apagar el foc". Albiach ha carregat contra el Govern Torra, de qui ha dit que "no té rumb ni projecte", però ha rebutjat "entrar al joc de Ciutadans". 

Comuns Albiach Asens Parlament - Sira esclasans

"La setmana passada Ciutadans va voler convertir parlament en un circ i la setmana que ve el vol convertir en un plató de televisió", ha apuntat en aquest sentit. També ha dit que es tracta d'una moció "de cara a la galeria", ja que no tenen els diputats suficients per tirar-ho endavant.​

Ciutadans va registrar aquest dilluns al Parlament una moció de censura contra Torra i amb Lorena Roldán de candidata. De moment, el partit taronja només compta amb el suport dels populars ja que ni el PSC, ni tampoc els comuns i la CUP hi donaran suport, pel que la proposta neix morta. Tot i això, Cs té previst tirar-la endavant igualment.