"Quina és la clau de l'èxit d'Ayuso?" Aquesta és la pregunta a què dona voltes l'expresident del Congrés dels Diputats, José Bono que assegura que no s'explica l'èxit de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso: "Jo no sé on és el secret". Bono, preguntat per l'"innegable èxit" de la presidenta al programa La Sexta Noche, presentat per José Yélamo, ha comparat la seva figura amb la d'Albert Rivera que assegura que "ara políticament no és res".

El socialista ha advertit que "encara és aviat" i que cal "esperar dos anys per veure què passa amb Ayuso". "Hi ha figures que emergeixen i cauen", ha expressat. Bono també ha fet referència a la campanya de "demonització" d'Ayuso que explica que va estar encapçalada per personatges com Pablo Iglesias, a qui acusa d'exagerar:  "Potser l'hem ajudat al fet que tingui aquesta imatge".

"Rivalitzar" amb Casado 

 "És innegable el seu èxit electoral" posava sobre la taula Yélamo, que assegurava que ha arribat al punt de "rivalitzar" amb el mateix Pablo Casado i buscava en l'expresident una resposta al perquè del seu èxit.

Bono suggereix que pugui tractar-se d'alguna cosa passatgera: "Albert Rivera també va tenir un èxit fulgurant, podria haver estat vicepresident del govern i ara políticament no és res".

A més ha posat de manifest el seu desacord amb la presidenta "Amb Ayuso no estic d'acord en res. No he trobat ni una sola declaració amb la qual pugui dir que estic d'acord". 

 

Nous partits a la dreta 

"Han d'anar amb compte" ha advertit, fent referència a les desavinences de la cúpula del Partit Popular, on assegura que la discòrdia és constant: "Que Gallardon i Esperanza Aguirre no es portaven bé era evident. Jo em portava molt millor amb Gallardon que ell amb Aguirre" ha apuntat.

Tanmateix, ha afegit un factor que assegura que actualment complica l'èxit de la formació: "Abans totes les dretes estaven juntes i ara estan separades i és difícil governar", fent referència a formacions com Vox, que han acollit part dels exvotants del partit de Casado

L'escàndol de WhatsApp 

La darrera setmaba va transcendir que Isabel Díaz Ayuso té bloquejat al servei de missatgeria Whatssapp a Teodoro García Egea, secretari general del Partit Popular,  perquè aquest no li pugui enviar cap missatge. Però no només va bloquejar Egea, amb qui manté una molt mala relació, sinó a altres càrrecs del partit, com ara la presidenta de Noves Generacions, les joventuts del PP, a Madrid. I...  com ho ha intentat justificar la líder madrilenya? 

Segons informen diversos mitjans, la presidenta de la Comunitat de Madrid, té dos mòbils, un dels quals utilitza per comunicacions molt urgents. És en aquest que té bloquejat a García Egea, la mà dreta de Casado a qui li va caure com un plom que Ayuso anunciés poc abans de la convenció nacional del partit que havia de servir per reforçar el lideratge de Casado, que es presentava a la presidència del Partit Popular madrileny. Des de l'entorn de la presidenta veuen García Egea com el principal culpable que el congrés madrileny no s'avanci, com demana la líder. Aquesta situació ja no és una simple anècdota, sinó una mostra més de la seva pèssima relació. 

Imatge principal: José Bono al programa La Sexta Noche / La Sexta