Ayuso està de morros amb els principals directius del Partit Popular, contra qui la presidenta de la Comunitat de Madrid carrega pel fet de seguir sense data per triar una nova direcció a Madrid, procés pel qual només s'ha postulat ella. És per això que, com a mostra d'enuig, ha bloquejat al secretari general del partit, Teodoro Garcia Egea al servei de missatgeria WhatsApp. 

Una acció que ha despertat estupefacció a la seu nacional del Partit Popular, que ha assegurat que no només afecta el número dos de Casado sinó a altres persones de l'equip i dirigents nacionals i regionals, segons han confirmat fonts del partit al diari ABC.

Possibles "hiperlideratges"

"I després comenta que vol unitat i que si presideix el partit serà una pinya" ha comentat un dirigent del PP, que ha titllat el comentari d'"adolescent". Un retret que ha fet després de les declaracions de la presidenta, Isabel Díaz Ayuso, sobre la reunió amb els dirigents del partit, que assegurat que no busca "concentracions ni hiperlideratges" sinó que tothom se senti còmoda en el seu projecte. 

Ayuso ha reclamat - sense èxit - aquest divendres a les reunions dels principals òrgans directius del PP de Madrid que el congrés regional ha de triar una nova direcció, procés pel qual de moment només s'ha postulat ella. Tot i que ha insistit en el fet que se celebri "l'abans possible" Les reunions han acabat sense cap calendari estipulat.

Presidir el PP 

Això sí, durant les reunions ha anunciat la seva decisió de presentar-se per presidir el PP de Madrid tot i reiterar el seu suport al president del PP, Pablo Casado, a les pròximes eleccions generals de finals de 2023

Unes desavinences que semblaven haver superat a la convenció nacional del PP, en què Ayuso va assegurar que no tenia cap intenció de fer el salt a la política nacional mentre Pablo Casado estigués al capdavant del partit. Ara, però, ha afirmat que "Espanya també necessita que la Comunitat de Madrid segueixi sent un contrapès polític" tot recalcant la importància de la seva figura. 

Unitat del partit 

Davant de posicions com la d'Ayuso o de l'expresidenta Esperanza Aguirre, que s'ha unit a la pugna amb Casado, la direcció nacional del partit ha demanat unitat al voltant de la figura de Pablo Casado.  L'alcalde de la capital ha defensat que el resultat de les eleccions del 4 de maig no són només mèrit d'Ayuso, sinó de la feina de tot el partit. 

La regidora de cultura, Andrea Levy també ha carregat contra la presidenta: "S'equivoca el que tingui una preocupació que no sigui que Casado sigui president del govern". "El més important és seguir sent exemplars i no polèmics", ha afegit.

Comença a desbloquejar a algunes persones

Hores després de la publicació al diari ABC, Isabel Díaz Ayuso hauria començat a desbloquejar alguns contactes. Segons la mateixa informació, la llista dels 'afectats' arribava a 15. A banda del secretari general del PP, també estaria en aquesta llista el president de Múrcia, Fernando López Miras. Malgrat aquest gest de la presidenta madrilenya, qui continuaria bloquejat és Teodoro García Egea. 

 

Imatge principal: Isabel Díaz Ayuso / E.N.