"Qüestionar la monarquia com a forma d'Estat és més letal per a Espanya que el coronavirus". Així ho ha afirmat l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz, en mig de la pandèmia i l'escàndol per la fortuna del rei emèrit Joan Carles I a Suïssa. En un article d'opinió publicat per Ok Diario, l'exministre del PP assegura que "les desgracies mai no venen soles", en relació amb les dues crisis, la sanitària i la de la monarquia, i lamenta que els independentistes "es freguin les mans". "El seu objectiu és destruir Espanya i el seu edifici constitucional", denuncia el popular.  

joan carles i felip gtres
GTRES

A més, Jorge Fernández també carrega contra Podemos per qüestionar el Rei mentre forma part del govern espanyol i els acusa de fer prevaler la "presumpció de sospita i culpabilitat" abans que el d'"incoherència". "No es pot repicar i anar a la processó", avisa en aquest sentit, acusant-los d'estar "alineats amb els separatistes des del govern amb l'objectiu d'enderrocar el règim constitucional per anar a una III República confederal i cantonal". A més, l'exministre assegura que Espanya està davant "una autèntica raó d'Estat que exigeix als partits i als dirigents estar a l'altura". 

Joan Carles amb el príncep de l'Aràbia Saudita EFE
Joan Carles amb el príncep de l'Aràbia Saudita EFE

Les declaracions de Fernández Díaz han causat una gran indignació, especialment entre els partits independentistes. Un dels primers a reaccionar ha estat el president del Parlament, Roger Torrent, que li ha replicat que el que "és letal és no posar la vida de la ciutadania i el seu benestar per davant dels privilegis d'una monarquia corrupta".

També la presidenta dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha reaccionat i ha assegurat que "l'estupidesa humana no té límits". També ha avisat que un cop s'acabi la crisi sanitària lluitaran per a investigar la monarquia.

Les 5 mentides, mitges veritats i enganys al comunicat de Felip VI admetent frau