Continua el desprestigi de la monarquia espanyola als mitjans internacionals arrel de la revelació de la Tribune de Genève que el rei emèrit Joan Carles amagava 100 milions d'euros a Ginebra i de la denúncia de Corinna a la Gran Bretanya contra el monarca per les amenaces rebudes. El prestigiós diari francès Le Figaro ha considerat necessari incloure a portada la notícia que el rei Joan Carles és investigat pels seus regals a la seva amant Corinna. El més curiós és que mentre la premsa de París parla de l'afer, els mitjans de Madrid el tapen o el redueixen al no-res. "L'afer dels diners amagats de Joan Carles agiten el país", assegura Le Figaro.

lefigaro.750

L'article de Le Figaro, signat per Mathieu de Taillac deixa clar que "la justícia suïssa sospita que el rei emèrit hauria rebut 100 milions de dòlars de l'Aràbia Saudita quan encara era cap d'Estat". No només es refereix a la immoralitat de la conducta del monarca, sinó que denuncia també "un règim amb comportaments poc democràtics". I denuncia "l'exquisida discreció" de la premsa espanyola en aquest afer.

També la Radio Televisió Belga Francòfona ha ofert informació sobre l'escàndol que afecta a Joan Carles de Borbó. El corresponsal del mitjà belga a Madrid també constata que les revelacions "han estat acollides per un silenci molest de la premsa espanyola".  Tot i això apunta que "les sumes són tan importants que serà difícil per als mitjans i per als polítics ignorar aquest afer". L'article aclareix que el monarca en el moment dels fets gaudia d'immunitat i que serà difícil perseguir-lo, però també deixa clar que això encara enterboleix més el seu prestigi.

Avui cap diari de paper de Madrid incloïa la notícia a portada. La Vanguardia El Periódico també callen. En canvi, l'Ara i El Punt-Avui sí que s'han fet ressò en portada de les noves notícies sobre el cas.