El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, s'ha pronunciat sobre el cas de Francesc de Dalmases i ha afirmat que cal "mirar endavant i prendre nota perquè no torni a passar un episodi com aquest". Considera que la dimissió de Francesc de Dalmases de l'Executiva del partit i les seves disculpes són un senyal que el tema està resolt."Ha demanat disculpes i ha presentat la dimissió com a vicepresident del partit. S'han pres decisions i no són menors", ha sentenciat.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Turull ha subratllat que ell és partidari de "rentar la roba bruta a casa". Davant de les acusacions de desavinences dins del partit arran de la sortida del Govern i del cas Dalmases, Turull ha afirmat: "Hi ha ordre dins de Junts en el 99% dels casos". Tanmateix, lamenta que els mitjans posen el focus en aquest 1%: "Devem fer nosa". 

Al marge d'aquesta polseguera, el secretari general de Junts ha destacat que dins de la formació s'està remant "a la una". S'ha tornat a mostrar satisfet amb la consulta que es va dur a terme i en com s'han gestionat els resultats i la vida post-Govern. En ser preguntat sobre si tot aquest procés ha deixat cicatrius en el partit, Turull ha respost: "No, és evident que la política la fem les persones i hi ha situacions personals i humanes que en alguns casos costen d’assumir. Només puc mostrar empatia i tractar de solucionar-les".

L'informe Pegasus i la taula de diàleg

Turull també s'ha posicionat sobre l'esborrany que s'ha fet públic de l'informe en què treballa l'Eurocambra sobre l'ús de Pegasus contra independentistes. Turull ha afirmat que no només és important l'informe, sinó a la reacció de l'Estat espanyola a aquest. "Exerceixen dinàmiques que no són d’un estat democràtic i relativitzen l'informe", ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio. A més, el secretari general de Junts ha rebutjat mantenir la taula de diàleg davant aquestes pràctiques: "No podem normalitzar el cúmul de despropòsits de l’estat contra l'independentisme". 

"A la taula de diàleg, mentre uns seuen, els altres van actuant i arribarà un punt que ja no quedarà res", ha sentenciat Turull. Per la seva banda, el passat dimarts, el Govern de la Generalitat va afirmar que no tenia cap intenció a renunciar al diàleg i la negociació. A més, el secretari general de Junts ha  defensat que haurien de dimitir la ministre de Defensa, Margarita Robles, i el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska. 

Sense tancar-se als pressupostos

Turull ha informat que Junts i el Govern han tingut una primera trobada amb motiu dels pressupostos. "No ens desentenem de res. Hem acudit a una primera reunió amb el govern, de cortesia, sense detalls", ha explicat i ha afegit que fins al moment no se'ls ha donat detalls, que quan això succeeixi mostraran les seves propostes. El secretaria ha subratllat que no hi ha cap compromís previ amb els pressupostos, ja que remarca que no són el comptes de l'exconseller Jaume Giró, sinó que són uns adaptats al nou Govern i la seva nova estructura.