Persistents, els advocats dels diputats electes empresonats miren de treure'ls de la presó, sigui com sigui, perquè puguin complir amb el mandat polític encarregat per la ciutadania després de les eleccions del 21-D.

Davant la tardana resposta del magistrat Pablo Llarena sobre la petició de sortida de llibertat provisional que l'advocat de Jordi Sànchez va presentar divendres passat, avui Jordi Pina ha demanat al Tribunal Suprem un permís per assistir als plens del Parlament. El primer, el d'investidura, previst per a d'aquí a 15 dies com a màxim, després de la constitució avui del Parlament de Catalunya. 

La petició és com la que va presentar, també, l'advocat d'Oriol Junqueras perquè el vicepresident pogués assistir als plens. Però Llarena ho va desestimar divendres passat i va derivar el dret a desenvolupar les funcions polítiques en la delegació del vot en els plens de constitució del Parlament i el d'investidura, cosa que fa pensar que decidirà exactament el mateix en el cas de Jordi Sànchez. 

De fet, Llarena, en la seva resposta de la setmana passada, ja apuntava aquesta mateixa solució per a Sànchez i Forn, que avui han acabat delegant el seu vot en Jordi Turull, tal com ha fet, també, Junqueras en Marta Rovira, per a escollir el president del Parlament.