La manifesta de la Diada d'enguany està aixecant polseguera, especialment després que el president Pere Aragonès comuniqués que no hi assistiria, ja que considerava que aquesta anava en contra de l'Executiu que presideix. Diverses veus de l'independentisme han sortit a desmentir l'afirmació del president, una de les darreres ha estat la de Jordi Sànchez, exsecretari general de Junts per Catalunya. "No hi ha cap motiu per pensar que la manifestació de l'ANC va contra el Govern", ha sentenciat en una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dijous. Sànchez ha remarcat que ni en el manifest ni en la convocatòria "fa pensar que sigui diferent d'altres anys". 

"La diada no es convoca per anar contra cap partit polític, es convoca per mostrar musculatura", ha insistit Sànchez, qui afirma que altres anys al voltant de la Diada també hi ha hagut diferència d'opinions entre els partits. Malgrat tot, ha subratllat que la manifestació és "inclusiva i transversal com ho va ser l'any 2012". No nega que no hi hagi una crítica al Govern en la convocatòria de la manifestació, però una crítica que entén perfectament i que recorda que també afecta Junts. "Em preocuparia si una entitat com l'ANC no fos exigent i no ens critiqués", ha conclòs. 

Per altra banda, ha afirmat que respecta la decisió del president Aragonès de no participar en la marxa. "Jo ho faria diferent, però no soc el president, de manera que ho entenc i ho respecto", ha afirmat i ha afegit: "Una altra cosa és el partit polític, que pot seguir un altre camí". Sànchez ha rebutjat les declaracions d'Oriol Junqueras, on aquest darrer afirmava que la manifestació de l'ANC és excloent. "Les crítiques no s'accepten i això és greu", ha sentenciat. 

L'estabilitat del Govern 

Preguntat sobre la possibilitat que Junts acabi sortint del Govern de la Generalitat, l'exsecretari s'ha limitat a dir: "Si el secretari Jordi Turull ho diu no el desmentiré jo per raons òbvies". Malgrat tot, ha recordat que les tensions entre partits són comuns en diversos fronts. 

Tot i això, ha entrat a valorar un dels punts que més s'està enquistant en les relacions entre els dos socis de Govern: la taula de diàleg. Concretament, en la seva composició. Sànchez ha tornat a defensar que en l'acord inicial no es limitava la participació en la mesa només als membres de l'Executiu. En aquesta línia ha tornat a carregar contra Oriol Junqueres, qui fa pocs dies havia insistit que Junts s'havia compromès a enviar només membres del Govern. "O és una persona indocumentada o menteix", ha sentenciat Sànchez, qui ha insistit que l'acord recull que la delegació per a la taula "representaria el conjunt de sensibilitats de l'independentisme".