L'exsecretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha acusat el líder d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, d'estar "obsessionat" amb "prioritzar fonamentalment" l'hegemonia del seu partit davant els interessos de l'independentisme. Ho ha fet en una entrevista per RTVE, en la qual també ha posat en dubte la reforma del Codi Penal acordada entre ERC i el govern espanyol, i que obligarà a revisar les sentències contra els líders de l'1-O, inclòs ell mateix. En aquest sentit, ha qüestionat que el pacte acabi beneficiant realment els condemnats, després que els fiscals del Tribunal Suprem i l'advocacia de l'Estat hagin demanat processar tant el president Carles Puigdemont com Oriol Junqueras per malversació greu i el nou delicte de desordres públics agreujats, cosa que, si prospera, evitaria que el líder republicà es pugui presentar a les pròximes eleccions. "O el PSOE ha enganyat una vegada més ERC, o ERC ha enganyat l'opinió pública amagant-nos les veritables voluntats del govern espanyol. Vull creure que van ser enganyats", ha etzibat.

Junqueras està "obsessionat" amb l'hegemonia d'ERC

En l'entrevista, l'exlíder de Junts ha criticat que Junqueras "creu que ell i el seu partit sols podran assolir el que amb dificultats hem tingut capacitat de plantejar quan hem anat units".  I és que, segons Sànchez, sense "unitat mínima" en l'acció estratègia, és "impossible" que l'independentisme se'n surti. D'altra banda, ha retret al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que faci "trampa" quan el cita per dir que 'el procés s'ha acabat'. En aquest sentit, ha defensat que ell no ho diu amb la mateixa intencionalitat que Sánchez, i per això l'acusa d'actuar amb "mala fe".

"Difícilment es pot sentir còmode" amb l'efecte de la reforma

Pel que fa a la reforma del Codi Penal pactada entre PSOE i ERC, Jordi Sànchez considera que el partit d'Oriol Junqueras "difícilment es pot sentir còmode" amb els efectes del pacte. "O el PSOE ha enganyat una vegada més ERC, o ERC ha enganyat l'opinió pública amagant-nos les veritables voluntats del govern espanyol. Vull creure que van ser enganyats", ha conclòs. En aquest sentit, Sànchez ha assenyalat que el govern espanyol ha parlat a través de l'advocacia de l'Estat i que ho ha fet amb "duresa".