"Els que realment hem fallat som les persones som les persones que amb més o menys influència i encert hem estat al capdavant de totes aquestes organitzacions, partits i entitats sobiranistes". Així s'ha expressat el diputat de JxCAT Jordi Sànchez. "Tenim la voluntat i determinació de fer millor les coses de com les hem fet --tots plegats-- aquests últims temps. Ara mateix ho estem veient en la manera d'abordar el debat sobre l'aprovació o no dels pressupostos".

En la seva carta setmanal, Sànchez ha dit que "urgeix retornar el lideratge polític al centre del debat i les mobilitzacions socials. Ho farem sempre des de l'adhesió als principis democràtics i els valors i actituds no violentes. No ens seduiran promeses buides de certesa ni càlculs d'oportunitat que obliguin a desar al calaix tot el que fins ara hem avançat, que és molt".

L'expresident de l'ANC ha recordat que la raó de ser de la Crida és "fer efectiu el mandat de l'1 d'octubre" i ha exposat que "tothom qui comparteixi aquesta raó de ser té, si vol, un lloc reservat".

"Comencem a caminar el dissabte 26 de gener. Seguirem el camí que col·lectivament hem anat fent cap a la independència, en altres moments i circumstàncies, sota altres noms i banderes" i ha afegit que "no renunciarem a fer política, dibuixant, si cal, nous camins, per seguir la defensa efectiva de les nostres llibertats i drets, inclòs el de la independència". "I tenim pressa, evidentment que en tenim", ha ressaltat.

Sànchez ha insistit que "només si cooperem ens en sortirem, en aquest combat tan desigual en armes com el que lliurem amb l'Estat espanyol. Cooperar és un verb conegut pels sobiranistes. Sabem com s'ha de conjugar. Ho vam fer l'1 d'octubre i déu n'hi do com ens en vam sortir, de bé. Vam obtenir una gran victòria. I com ho vam fer aleshores, ho podem tornar a fer, ho tornarem a fer".