Dard de Jordi Sànchez a ERC. El cap de llista de JxCat a les eleccions generals espanyoles ha enlletgit als republicans que s'hagin negat a formar una candidatura unitària pel 28-A, informa l'ACN.

"Si no tenim llista independentista única és perquè alguns han preferit potenciar el seu partit. És un greu error que podem pagar molt car", ha dit en una carta des de la presó de Soto del Real, i que ha llegit la número dos, Laura Borràs, durant l'acte d'aquesta tarda a l'Espai Jove de Tàrrega (Urgell), que ha aplegat un centenar de persones, segons Europa Press.

Sànchez ha situat JxCat com l'aposta electoral "més unitària". "Cal dir-ho ben alt i clar", ha asseverat.

Borràs, que posat veu a la carta de Sànchez, ha dit a ERC que fins el 22 d’abril hi ha temps per forjar una candidatura unitària a les eleccions europees. “Si Oriol Junqueras vol, l’encapçalarà”, ha afegit, tot recordant l’oferiment que ja va fer el president Carles Puigdemont.

"Tot té el seu temps", segons Borràs, "i ara cal prioritzar Catalunya i no els partits", en al·lusió a ERC. "A JxCat hi cap tothom. Ara no és el moment d'un partit o altre, sinó del país", ha conclòs. Al seu torn, Borràs ha subratllat que JxCat existeix perquè s'estan vivint "moments excepcionals", i ha asseverat que només si la seva candidatura és "molt forta" es guanyarà el dret a votar i a exercir el dret a l'autodeterminació.

Carta de Jordi Turull

També s'ha llegit una carta del conseller Jordi Turull, pres polític a la presó de Soto del Real. Turull és el cap de llista de JxCat per Lleida. "De nou tornen a haver-hi urnes. I nosaltres som els de les urnes!!!", diu en un paràgraf de la carta, on demana que tothom vagi a votar. "Per posar les urnes alguns som a la presó o a l’exili. Ens hi han portat aquells que prefereixen imposar la seva política per la via de les togues i la presó, i no pas per les urnes. Ara cal que tota aquesta indignació i determinació que s’expressa als carrers i places per aquesta persecució i atac a drets i llibertats fonamentals que patim i pel desig de culminar el que vam començar l’1 d’octubre del 2017, la convertim en una rotunda resposta a les urnes. Omplir les urnes de vots a favor de Junts per Catalunya vol dir incrementar la legitimitat democràtica d’allò que vam començar aquell 1 d’octubre del 2017 i que volem culminar", afegeix.