El president del grup parlamentari de JxCat i expresident de l’ANC, Jordi Sànchez ha fet una crida al diàleg del governs catalans i espanyol i els emplaça a trobar-se aquesta setmana. “En política les vies de diàleg són sempre necessàries, especialment en els moments de màxima discrepància i tensió”, assegura en una carta enviada a El matí de Catalunya Ràdio.

Sànchez, que porta disset dies en vaga de fam,  emplaça el president Quim Torra, el vicepresident Pere Aragonès i la consellera Elsa Artadi a fer possible que se celebri aquesta setmana una reunió amb una delegació del govern espanyol aprofitant la seva estada a Barcelona.

“El diàleg mai pot ser considerat com una expressió de debilitat, com una pèrdua de temps i menys encara com una traïció a no se sap ben bé quins principis i lleialtats”, afirma Sànchez, que espera que Pedro Sánchez i el seu govern no defugin l’oportunitat de trobar-se amb l’executiu de Torra. “Cal apel·lar Pedro Sánchez i el seu govern a posar el lideratge al servei del diàleg i orientat a buscar solucions”, insisteix.

“Només els qui se senten dèbils defugen qualsevol oportunitat de diàleg”, sosté Sànchez, que considera que el diàleg és la condició necessària “tot i que no suficient” per abordar un camí de solució acordada i democràtica a la crisi entre Catalunya i Espanya. “El sobiranisme no pot deixar d'emplaçar-lo”, afegeix.

Mobilització pacífica i no violenta

Sànchez considera que la trobada dels dos governs es compatible amb l’existència “d’una gran mobilització pacifica i no violenta” a Barcelona per protestar per la celebració del Consell de Ministres el 21-D.

"La defensa d'aquest diàleg no és contradictori amb el fet de creure que Pedro Sánchez ha comès un greu error portant l'executiu a Barcelona sense haver buscat una aproximació prèvia al diàleg i l'acord. El fet que aquesta visita arribi pocs dies després de l'escalada més gran d'agressivitat verbal de Pedro Sánchez contra Catalunya no ajuda a la recuperació del diàleg. Però precisament aquesta tensió fa més necessari que mai l'esforç per concretar una trobada entre els dos executius", assegura Sànchez.