"Albiol és un crac, ens ajuda sistemàticament a crear independentistes". Això és el que opina el president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, de les declaracions que va fer ahir Xavier García Albiol sobre la caixa de resistència, la iniciativa per fer front a les represàlies econòmiques que reben persones físiques en conseqüència d’actuacions emmarcades en el procés cap a la independència. Segons el líder de l'ANC, quan Albiol critica propostes independentistes provoca que més catalans es comprometin amb el procés.

En una entrevista a Els Matins de Catalunya Ràdio, acompanyat del president d'OMNIUM, Jordi Cuixart, Sànchez ha assegurat que aquest proper dilluns dia 11 "continua la partida pel referèndum" ja que "es veurà que el poble està unit per guanyar". Els dos presidents de les entitats sobiranistes han coincidit en l'èxit de resposta dels alcaldes que s'han mobilitzat durant les darreres 24 hores i han assegurat que la xifra ja supera els 560 batlles que facilitaran la logística per l'1-O. 

Pel que fa a la participació de l'Ajuntament de Barcelona, amb Ada Colau al capdavant, Sànchez ha manifestat que no es podria imaginar que el consistori no hi col·laborés, "Colau participarà i haurà de saber com fer-ho". En la mateixa línia, el de l'ANC ha assegurat que "ni els comuns ni una part de Podem s'arribarà a posar al costat dels que no respecten les urnes", una afirmació a la que Cuixart ha afegit: "Comparteixo lluites amb Coscubiela (CSQP) i puc dir que mai seran contràries a les urnes".

En referència amb les sessions viscudes al Parlament durant les darreres 48 hores, Cuixart ha defensat que s'està vetllant per la democràcia "de l'única manera que se'ns ha permés ja que el Parlament hauria preferit un debat normal". Sànchez ha apuntat que el debat ha estat molt intens però que, malgrat això, fora l'hemicicle "els polítics es guarden el respecte entre ells". 

El president de l'ANC ha volgut recordar que "fa més de 12 mesos que se sap que la història està escrita però l'Estat no confiava en que tiraríem endavant" i ha afegit que "si actuem conjuntament, l'Estat acabarà perdent la capacitat de coaccionar-nos". 

Finalment, tornant a la caixa de resistència, els dos presidents han anunciat que fins ara s'han recollit un total de 750.000 euros amb dades d'ahir al matí i que per garantir l'1-O "caldrà ser solidari".