El número dos de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, ha acceptat la candidatura a la presidència de la Generalitat proposada ahir per Roger Torrent. El president del Parlament va acabar el dissabte per la tarda la seva ronda de contactes amb representants de les formacions de la Cambra catalana i va anunciar que tornava a proposar Sànchez com a candidat.

En un missatge a través de Twitter, la mà dreta de Carles Puigdemont ha assegurat que accepta la proposta i ha aprofitat per fer una aposta del diàleg i la negociació, en la mateixa línia que es va expressar ahir el president català, Carles Puigdemont. "En plenitud dels meus drets polítics, accepto la responsabilitat, Roger Torrent", ha exposat en un breu missatge en què ha demanat apostar per establir ponts amb l'estat espanyol: Sense violència, sense cap renúncia, és hora de poder parlar de tot".

Jordi Sànchez ja havia acceptat una possible investidura el passat dijous, abans del començament de la quarta ronda de consultes. Aleshores, el número dos de JxCat ja va mostrar la seva "plena disposició" a afrontar un debat d'investidura, fet que va considerar que tenia cabuda tant des del punt de vista polític com jurídic.

JxCat insisteix en Sànchez

Des de Junts per Catalunya mantenen l'aposta de Jordi Sànchez en la primera línia. Així s'han expressat en les darreres hores diverses cares visibles de la formació, com Eduard Pujol i Elsa Artadi. Precisament aquesta última ha reafirmat aquest matí que JxCat té la seguretat que la CUP no votarà negativament en un intent d'investir Sànchez, sinó que apostarà per l'abstenció, tal com va passar amb Jordi Turull.

Qui precisament ha tornat a rebutjar la via Sànchez ha estat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) sota la idea que una investidura per a reeditar Puigdemont a la presidència de la Generalitat contribuiria a internacionalitzar millor la causa catalana.