L’Assemblea Nacional Catalana ha insistit aquest diumenge en la necessitat d'investir Carles Puigdemont per "respecte al principi democràtic i a la sobirania del poble català". Després que el president del Parlament, Roger Torrent, hagi tornat a proposar Jordi Sànchez com a candidat a proposta del propi Puigdemont amb el suport de JxCAT i ERC, l'entitat sobiranista s'ha mostrat contrària a aquesta opció.

En un comunicat, creuen que la investidura s'ha de separar l’estratègia jurídica i de denúncia de la vulneració de drets fonamentals per part d'Espanya i apostar per una "resposta política". Defensen que la investidura de Puigdemont és la que internacionalitza millor la causa catalana i reflecteix millor el "sentiment majoritari de l’electorat independentista".

L'entitat accepta que si Llarena torna a prohibir a Sànchez sortir de la presó per assistir al ple de la seva investidura després de la defensa de l'ONU "obre una via més de denúncia de la vulneració de drets fonamentals". Tot i això, com ja van dir després de la renúncia provisional de Puigdemont, l'ANC contiua apostant pel que per ells és el "president il·legítimament destituït".