Jordi Pina, l'advocat de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, ha denunciat que el Partit Popular, amb les seves falses acusacions de privilegis als presos polítics, està preparant el terreny perquè, un cop celebrat el judici del cas 1-O, no siguin retornats a Catalunya.

Pina, en declaracions al programa Més 324, ha negat que els presos polítics gaudeixin de privilegis a la presó. "És rotundament i visceralment fals", ha assegurat. I ha recordat que quan el PP era al govern, els presos també rebien a Estremera visites d'autoritats. "Em molesta que utilitzin els presos" per motius polítics, ha assegurat el lletrat.

El lletrat ha advertit que aniran a Madrid amb el discurs dels privilegis, i si "aquest discurs fals acaba calant, és molt fàcil que el ministre espanyol digui que no els torna a Catalunya perquè aquí és Xauxa". "M’indigna que es traslladi l’opinió que això és una república bananera", ha assegurat.

Pel que fa a les filtracions sobre els escrits d'acusació, l'advocat de Sànchez, Rull i Turull ha afirmat que és molt greu que la fiscalia tingui l'escrit preparat quan el Suprem encara ha de resoldre diverses qüestions. Ha explicat que ha sol·licitat 30 diligències d'investigació, "que poden ser transcendentals en la tipificació de les acusacions".

Entre aquestes diligències n'hi ha de referides al jutjat d'instrucció 13 de Barcelona. La causa, ha explicat, es nodreix del que ha fet aquest jutjat i ha sol·licitat poder accedir a la documentació.