L'impulsor d'unes primàries per a una candidatura independentista comuna a Barcelona, el filòsof Jordi Graupera, ha criticat durament l'exprimer ministre francès, Manuel Valls, en identificar-lo com el "jacobinisme francès decadent" marcat per la "deriva autoritària i xenòfoba".

Graupera, que s'ha erigit com l'unificador de l'independentisme a Barcelona, ha assenyalat a El Suplement de Catalunya Ràdio el seu rebuig a les idees que representa Valls, que podria presentar-se com a candidat de Ciutadans a les properes eleccions municipals a la capital catalana.

Malgrat les diferències respecte el possible alcaldable, Graupera ha celebrat la possibilitat que Valls s'estigui plantejant presentar-se a una candidatura barcelonina. "A mi m'encantaria que es presenti Manuel Valls. "És un rival digne de véncer", ha apuntat el filòsof, que ha assenyalat també que de la contraposició d'idees en sortirà beneficiat l'independentisme: "Com més fort sigui l’adversari, millors seran les teves idees", ha assenyalat en referència als independentistes.

Suports diversos

Graupera ha impulsat una proposta de celebració de primàries per articular una candidatura unitària independentista a Barcelona de cara a les eleccions municipals de 2019 a través del lloc web Primàries Barcelona. La iniciativa va superar els 20.000 suports fa tot just una setmana.

Pel que fa al suport polític, el filòsof ha revelat que els partits mostren "dubtes" però que s'ho estarien plantejant amb algunes diferències. Segons Graupera, el PDeCAT, que actualment és el segon grup polític barceloní darrere dels comuns, seria els que "menys incentius" tindria per la candidatura unitària, mentre que Demòcrates seria "el que més".