L'exili dels republicans el 1939 és totalment l'oposat al dels "colpistes" independentistes. L'exdiputat de Ciutadans Jordi Cañas ha carregat contra l'independentisme en la manifestació de Societat Civil Catalana d'aquest matí a Barcelona. "80 anys després, els colpistes fugen a França en un maleter", ha assegurat el que va ser mà dreta d'Albert Rivera en els seus primers anys en el Parlament.

Cañas ha comparat la fugida dels republicans catalans —amb l'arribada de les tropes del dictador Francisco Franco en 1939— amb l'exili del president Carles Puigdemont, els consellers i l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel. L'exdiputat de Ciutadans ha exposat que la situació és exactament la contrària perquè en la darrera etapa de la Guerra Civil fugien els "demòcrates" mentre que actualment ho fan els "colpistes", ha deixat anar.

Cañas ha identificat l'independentisme com el moviment que no només ha "enfrontat i dividit" la societat catalana, sinó que "ha normalitzat un discurs xenòfob i racista".

TV3 o un "Netflix.cat"

Com era d'esperar, la televisió pública catalana ha tornat a rebre. Cañas ha recomanat als independentistes que es "facin un Netflix.cat", en referència a la coneguda plataforma nord-americana, i que permetin així alliberar TV3 de la línia política independentista que, segons Cañas, té actualment.

Contra Rosa Maria Sardà

A l'exdiputat de Ciutadans no li han agradat les paraules a la manifestació de l'actriu Rosa Maria Sardà contra el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a qui ha titllat —juntament amb l'independentisme— de ser el causant de la situació política que travessa Catalunya.

"No tots tenim la mateixa responsabilitat", ha exposat Cañas dirigint-se a l'actriu. "Ells han estat els culpables", ha exposat en referència a les formacions independentistes.