Rosa Maria Sardà ha culpat els governs espanyol i català de la difícil situació institucional que travessa Catalunya. L'actriu ha protagonitzat un parlament en la manifestació de Societat Civil Catalana en la qual ha tingut retrets cap a l'independentisme però també dirigits al president del govern espanyol, Mariano Rajoy. "Prou de jugar a veure qui la té més llarga!", ha exclamat l'actriu catalana, el que només ha despertat l'aplaudiment d'algunes de les persones concentrades davant l'estació de França de Barcelona.

I és que Sardà ha pronunciat un dels discursos més combatius contra l'executiu espanyol que s'han pogut escoltar aquest matí de manifestació unionista, tot plegat sense deixar de banda el seu rebuig cap a la causa independentista. Per l'actriu, Puigdemont i Rajoy representen el mateix problema: són "l'egocentrisme" enmig d'una pugna que gairebé ha assenyalat com a fratricida. "Espero que els catalans ens tornem a entendre", ha manifestat Sardà, que ha fet una apel·lació a acabar amb els "nacionalismes d'aquí i d'allà".

Sardà ha convidat a les parts a asseure's per dialogar i, és més, ha assenyalat que és a Rajoy a qui li correspon tenir la iniciativa: "Li demano al govern d'Espanya eficàcia en la gestió del conflicte de Catalunya", ha explicat per després matisar que cal "diàleg, fer política". L'actriu ha convidat al govern espanyol a "netejar-se les orelles" per detectar i resoldre un problema que "en gran part és culpa seva.