Després que ahir el Tribunal Constitucional (TC) tombés el decret de pobresa energètica del juliol del 2010 que va aprovar el Codi de Consum de Catalunya, avui el conseller d'Empresa, Jordi Baiget, ha volgut deixar clar que "la sentència no tindrà cap efecte". Ho ha dit al Via Lliure de RAC1, on ha recordat a l'Estat que "la llei que apliquem va sortir al juliol del 2015 i no està suspesa encara".

Baiget ha avisat que si la llei actual també es porta al TC, "el Govern farà una altra llei: garantirà reduir els 33.000 talls energètics", i s'ha lamentat que "hi ha uns magistrats del TC que creuen que no és un problema elèctric, sinó social".

"Les competències són de les comunitats", ha aprofitat per posar sobre la taula, i ha afegit que precisament "la interpretació obcecada de l'Estat, fa que estiguem en aquests enfrontaments jurídics" i que, a més, "vulguem un Estat". 

El conseller d'Empresa també ha volgut precisar que "no hi ha cap vinculació entre fuita d'inversions i procés" i ha recordat que "cada cop tenim més empreses que volen invertir aquí". En aquest sentit, Baiget ha admès que "no hi ha garanties que el procés acabi bé", però ha mostrat el seu convenciment que tirarà endavant perquè "avui estem negociant en comissió bilateral i la llei està en vigor".