La casualitat ha volgut que en el mateix moment que el candidat d'ERC per Barcelona visitava el seu futur -oficiós- rival, Joaquim Forn, a la presó de Lledoners, al Parlament JxCAT i els republicans s'estaven llançant els plats pel cap. Malgrat tot, Ernest Maragall insisteix en la necessitat que els independentistes i els comuns remin plegats, això sí, des de la distància i un cop hagin passat les eleccions. 

Maragall ha fet aquesta tarda una passejada pel barri de Gràcia de Barcelona, acompanyat, com ja va passar fa uns dies, d'un dels homes forts d'ERC ara mateix, Roger Torrent. En saludar-se, tots dos han intercanviat un "quin dia, avui", amb què se'ls ha entès tot. I és que el president del Parlament ha tingut un matí complicat a la cambra, situat al centre de la diana de JxCAT, que creu que no ha fet prou per garantir els drets polítics de Puigdemont. 

Que els comuns pugin al carro

L'alcaldable ha explicat com ha anat la visita que ha fet al matí als presos polítics. Ha estat amb els seus, sí, amb Junqueras i Romeva, però també ha aprofitat per "compartir una bona estona amb Quim Forn". Maragall ha remarcat la necessitat que ERC i JxCAT s'esforcin a treballar bé cadascú el seu espai i assolir, ja després de les eleccions municipals, una "unitat d'acció  sobiranista". Una unitat d'acció en la qual cal incloure "les dues grans forces que conformen avui el govern de coalició a Catalunya, la CUP i òbviament també els comuns". Les urnes proveiran.