El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats  Joan Tardà, ha assegurat avui que "mai, mai, mai" el republicanisme demanarà l'indult per als líders independentistes empresonats.

Tardà, en declaracions a Onda Cero, ha precisat que l'indult als polítics catalans presos "no ha estat en converses amb el PSOE" i que aquest partit "ha decidit no atendre" les seves reclamacions, ja que els van demanar que instessin la Fiscalia "a actuar, cosa que és possible fer-ho".

"Hem deixat clar al govern espanyol que no votarem els pressupostos. Li hem demanat que facin un moviment de categoria però van considerar no fer-ho", ha afirmat el portaveu d'ERC al Congrés. Tardà ha assegurat que Esquerra farà el que van dir al seu electorat: "No participar en cap conversa ni reunió". "Els vam dir que no es prenguessin ni la molèstia de convidar-nos. Així estan les coses", ha puntualitzat.

Respecte a l'estabilitat de l'executiu de Pedro Sánchez, ha opinat que, els últims mesos "s'han establert i cregut que són un govern" i que té la impressió que "pretenen consolidar-se".

Tardà ha negat per enèsima vegada, que hi hagués un pacte ocult per donar suport a Sánchez. Ha insistit que ERC va votar a favor de la moció de censura contra Mariano Rajoy "sense dubtar-ho ni un segon i sense demanar-los res a canvi. Això no ho creuen, però és així", ha reblat.