El periodista Joan Maria Piqué (Lleida, el Segrià, 1976) serà nomenat en les properes hores nou director de comunicació del departament d'Interior, que dirigeix el conseller Miquel Buch, segons han confirmat a ElNacional.cat fonts del Govern. 

Piqué substitueix en aquesta responsabilitat Joana Vallès, el cessament de la qual s'ha anunciat aquest dilluns arran de la polèmica generada sobre l’ús del gas pebre per part dels Mossos d’Esquadra durant possibles manifestacions violentes en els propers mesos.

Piqué és llicenciat en Periodisme per la Universitat de Navarra i actual coordinador de Comunicació Internacional del govern del president Quim Torra. Prèviament, va ser director del Programa Internacional de Comunicació i Relacions Públiques “Eugeni Xammar” del departament de la Presidència durant el govern de Carles Puigdemont, d’on va ser destituït en aplicació de l’article 155 per part de l’Estat espanyol, i també havia ocupat el lloc de director de comunicació i premsa del president Artur Mas (2010-2016) al govern, i abans a l’oposició.

El periodista, vinculat al Partit Demòcrata i Junts per Catalunya, és secretari de l’àmbit conjunt de Relacions Internacionals d'aquestes formacions des de 2018. Dins de les tasques de partit, ha estat director de comunicació de la campanya de Junts per Catalunya-Lliures per Europa, la candidatura del president Carles Puigdemont al Parlament Europeu en les eleccions europees de maig 2019; director de campanya a la demarcació de Tarragona, Terres de l’Ebre i Baix Penedès en les eleccions espanyoles d’abril de 2019 amb el conseller Josep Rull com a cap de llista; i director de campanya de Junts per Catalunya a Brussel·les a les eleccions al Parlament de Catalunya de desembre de 2017, amb el president Puigdemont.

Com a periodista havia exercit la professió al diari Avui, al Diari de Tarragona, a l’agència Europa Press i a La Gaceta de los Negocios, entre d’altres, després d’haver-se format a El Periódico de Catalunya, The Miami Herald-El Nuevo Herald i el diari La Mañana, de Lleida.