El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha cessat la cap de Comunicació del departament, Joana Vallés, després de la polèmica generada sobre l’ús del gas pebre per part dels Mossos d’Esquadra durant manifestacions violentes, segons ha confirmat a ElNacional.cat la conselleria. Buch va atribuir ahir diumenge a “un error de comunicació” les informacions aparegudes sobre els antidisturbis.

Joana Vallès ha estat destituïda per les circumstàncies "dels últims dies", segons fonts del Departament d'Interior.

Buch vol tancar així la crisi que ha tingut lloc aquest cap de setmana en fer-se públiques les eines de les quals disposen els mossos d’antidisturbis per fer front a manifestacions violentes.

El conseller, que va admetre que el que es buscava era un exercici de transparència”, va assegurar en declaracions a TV3 diumenge que la prioritat del cos no és utilitzar aquests mitjans sinó afavorir la mediació, evitar la confrontació entre manifestants de signe contrari i garantir la llibertat d’expressió de tothom.

Buch va insistir que l’ús de mètodes com el gas pebre, criticat per associacions en defensa dels drets humans, serà excepcional.