Ismael Moreno, el jutge de l'Audiència Nacional que investiga Joan Coma, el regidor de la CUP a Vic, ha demanat a totes les policies que treballen a Catalunya, Guàrdia Civil, Policia Nacional Espanyola i Mossos d'Esquadra, un informe sobre totes les declaracions públiques que va fer el dilluns, 24 d'octubre, perquè "va cridar a la desobediència de manera col·lectiva".

La Fiscalia ha demanat al jutge que inclogui en la investigació les declaracions que va fer Coma durant la roda de premsa del matí que havia d'anar a declarar a Madrid. Coma va decidir no anar a l'Audiència Nacional i quedar-se a Vic on va seguir l'agenda prevista del dia com a regidor. Durant la tarda, Coma va participar en l'acte de suport que es va fer a Vic amb representants de partits polítics i entitats i on va explicar la seva decisió de desobeir. Segons Ismael Moreno, Joan Coma va "cridar a la desobediència de manera col·lectiva".

Què va dir Coma?

"Sense aquest suport jo avui hauria anat a Madrid", va dir el regidor de la CUP, quan va tancar l'acte que va recollir les mostres de suport de l'ANC, Òmnium, l'AMI, els regidors actuals i exregidors de l'Ajuntament de Vic, diputats de la CUP i el Govern de la Generalitat que van fer costat durant tot el dia Coma.

Coma va fer tot un al·legat: "Des de la CUP creiem que per exercir el dret a decidir només ens queda la via de la desobediència, però respectem les altres vies". I va afegir: "Seguirem sense anar als tribunals fins que se'n cansin".

De tot el que va dir el regidor, tant a l'acte públic com a la roda de premsa, el jutge, a instàncies de la Fiscalia, ha demanat a la Guàrdia Civil, la Policia Nacional Espanyola i els Mossos d'Esquadra un informe detallat per poder contrastar el que es va publicar als mitjans de comunicació.

Ni detenció ni Mossos, de moment

En la resolució judicial es detalla que l'informe és per poder demanar mesures cautelars contra Joan Coma. La Fiscalia va rebre el mateix 24 d'octubre un requeriment de l'Audiència Nacional instant el Ministeri Públic davant la incompareixença del regidor. A Vic s'esperava una detenció policial. Però primer l'ha de demanar la Fiscalia, i 10 dies després això encara no ha passat.

Per contra del que també s'esperava, el jutge no només està instant els Mossos d'Esquadra sinó que ha requerit el mateix informe als altres cossos policials que tenen competències a Catalunya.