La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha sol·licitat al jutge, Ismael Moreno, que citi a declarar en qualitat d'investigat el regidor de la CUP a Vic (Barcelona) Joan Coma per un presumpte delicte d'incitació a la sedició. L'edil va apel·lar a la desobediència dels tribunals espanyols en un ple municipal del dimecres 9 de desembre del 2015 quan es va portar a votació la moció de suport a la declaració del Parlament per tirar endevant el procés sobiranista.

El Fiscal demana que li imputin un delicte de sedició. Tal com va avançar El Nacional, aquest estiu el jutge estava esperant que les parts fessin la petició per cridar Joan Coma a declarar. El regidor encara no ha rebut cap notificació segons ha pogut saber aquest diari. El jutge ha de decidir ara si el cita i quin dia ho fa. Joan Coma, però, no haurà d'anar a l'Audiència Nacional a declarar, sinó que ho podrà fer a Vic. O bé mitjançant una declaració que desrés s'enviarà a Madrid o bé per vídeo conferència.

Els arguments de la Fiscalia

En un escrit remès al titular del Jutjat Central d'Instrucció número 2, amb data de dimarts passat, la Fiscalia assenyala que, de la documentació remesa pels Mossos d'Esquadra sobre el que va passar, es dedueixen "indicis de criminalitat" en la conducta del regidor, per la qual cosa és procedent prendre-li declaració en concepte d'investigat.

A més de cridar a la desobediència a les resolucions del Tribunal Constitucional, el regidor va realitzar uns pronunciaments a favor de la independència durant el ple municipal que, pel fiscal, "de cap manera poden qualificar-se com a espontanis o individuals", i que compleixen els requisits del delicte de sedició.