Joan Carles I, rei emèrit, ja ha arribat a Galícia. El seu avió ha aterrat poc després de les 13.30 hores a l'aeroport de Peinador, a Vigo, fins on s'ha desplaçat a bord d'un avió privat procedent de Londres, i des d'on ha sortit en cotxe direcció Sanxenxo acompanyat del seu amic Pedro Campos. Tal com va passar en la primera ocasió que va tornar a l'Estat, un visible dispositiu de seguretat ha estat desplegat en l'aeroport de Vigo, als voltants del qual s'han congregat dotzenes de periodistes acreditats amb càmeres per tractar de captar un pla o una fotografia del seu pas fugaç per l'aeròdrom.

Per segon cop d'ençà que va marxar a Abu Dhabi per allunyar-se dels seus problemes amb la justícia l'any 2020, torna a l'estat espanyol. Com fa un any, el Borbó es desplaça a Sanxenxo per assistir a les regates de la Copa d'Espanya que organitza el club nàutic de la localitat on participa el seu vaixell, el Bribón.

joan carles arriba sanxenxo gtres
Joan Carles I ha arribat a Vigo / GTRES

Aquest cop, el seu retorn a Espanya també ha despertat expectació i reticència per part de La Zarzuela, la qual no sabia del seu retorn fins que es va publicar a la premsa. Tot plegat il·lustra la difícil relació en el si de la casa reial espanyola. L'entorn de l'emèrit defensa el seu retorn a l'estat espanyol brandant que ja no està al punt de mira de la justícia, tanmateix, la seva imatge segueix sent un pes mort per a la monarquia espanyola, que no aconsegueix passar pàgina. 

El rei emèrit està seguint els plans de viatge que s'havien donat a conèixer. Per una banda, ha passat pel Regne Unit, abans de volar a Galícia. Com ja es va anticipar, la seva arribada ha estat aquest 19 d'abril i s'espera que la partida sigui el 23 d'abril. Des d'abans de la seva arribada, la premsa s'ha concentrat davant de la residència del president del Reial Club Nàutic de Sanxenxo (Pontevedra), Pedro Campos, per l'arribada del rei emèrit.

Més visites en el futur

Si la manca de comunicació de l'emèrit i La Zarzuela tensa la relació, el fet que aquest planegi venir de manera més recurrent no és un factor que ajudi. Joan Carles I voldria entrenar-se amb el seu veler Bribón per competir al campionat del món de la classe 6mR, que tindrà lloc a l'illa britànica de Wight entre el 31 d'agost i el 8 de setembre. Si vol guanyar aquesta competició, no en tindrà prou amb entrenar-se dos o tres dies a la localitat gallega, afirma l'entorn de l'emèrit. Per la seva banda, la Casa Reial hauria demanat a Joan Carles I que posposi aquestes visites d'entrenament fins després de les eleccions municipals del pròxim 28 de maig.

La seva vista al Regne Unit

Abans de posar un peu a Sanxenxo, Joan Carles I ha viatjat a Londres. Allà se l'ha vist reunint-se amb amics i en un partit del Madrid a l'estadi Stamford Bridge. El Daily Mail va afirmar que Joan Carles I i Carles III havien esmorzat junts; tanmateix, la monarquia britànica ha confirmat a l'ambaixada del Regne Unit a Madrid que no hi ha hagut cap trobada entre els dos.