Aquest divendres, el rei emèrit Joan Carles I torna a visitar Sanxenxo. Una visita que no seria l'última d'aquest any. Segons publica El País, el Borbó planejaria visitar diverses vegades aquesta població gallega, per què? Joan Carles I es voldria entrenar en el seu veler Bribón per competir al campionat del món de la classe 6mR, que tindrà lloc a l'illa britànica de Wight entre el 31 d'agost i el 8 de setembre. 

Si vol guanyar aquesta competició, no en tindrà prou amb entrenar-se dos o tres dies a la localitat gallega, afirma l'entorn de l'emèrit, que lloen la seva determinació. Tanmateix, és d'esperar que després de l'expectació mediàtica de la visita de l'any passat i la que just comença el dia d'avui, La Zarzuela no ho vegi amb tan bons ulls. 

De fet, la Casa Reial hauria demanat a Joan Carles I que posposi aquestes visites d'entrenament fins després de les eleccions municipals del pròxim 28 de maig. Una demanda que no és segur que compleixi, ja que la comunicació entre l'emèrit i La Zarzuela no estaria en el millor moment. Per exemple, la Casa Reial s'hauria assabentat d'aquesta nova visita a través dels mitjans de comunicació el passat 10 d'abril. Tot plegat fa que ningú confirmi ni desmenteixi si el Borbó posarà un peu de nou a l'Estat abans de les municipals, segons recull El País

Pas pel Regne Unit 

Abans de posar un peu a Sanxenxo, Joan Carles I ha viatjat a Londres, on se l'ha vist tenint una vida social atrafegada. Se'l va veure sopant amb uns amics a Oswald's, un dels clubs més exclusius de Londres. Per acabar de rematar la jornada, el vespre del dimarts va aparèixer a l'estadi Stamford Bridge per veure el partit de Champions League. La seva presència a l'estadi no va passar desapercebuda i es va trobar envoltat de càmeres. El Daily Mail va afirmar que Joan Carles I i Carles III havien esmorzat, tanmateix, la monarquia britànica ha confirmat a l'ambaixada del Regne Unit a Madrid que no hi ha hagut cap trobada entre els dos, segons publica El Mundo

Després del seu viatge pel Regne Unit, s'espera que voli cap a Vigo, per passar el que queda de setmana a Sanxenxo. És així com comença la segona visita del rei emèrit a Espanya després de fugar-se a Abu Dhabi l'estiu del 2020. L'entorn de l'emèrit defensa el seu retorn a l'estat espanyol brandant que ja no està al punt de mira de la justícia, tanmateix, la seva imatge segueix sent un pes mort per la monarquia espanyola, que no aconsegueix passar pàgina. Si bé aquesta nova vista no aixeca la mateixa polseguera que la de fa un any, la proximitat de les eleccions posa en una posició delicada la presència del Borbó.