Joan Carles I ja està a Londres. Malgrat que el seu viatge s'ha intentat tractar amb la màxima discreció, aquest dilluns a la nit se'l va poder veure sopant amb uns amics en el club privat Oswald's, un dels més exclusius de la ciutat i situat al centre. El rei emèrit va abandonar el local al voltant de les 23:00 hores acompanyat de dos guardaespatlles. El diari britànic Daily Mail, ha estat el que ha publicat la imatge de Joan Carles I sortint del sopar, vestit de blau marí i corbata rosa, va saludar a somrient a les càmeres que l'esperaven allà, seguidament va pujar a un 4x4 negre. Per aquest dimarts té previst un esmorzar privat amb Carles III, tot i que, aquesta trobada no ha estat confirmada pel palau de Buckingham. Diversos mitjans també asseguren que l'emèrit visitarà aquesta nit l'estadi Stamford Bridge per veure el partit de Champions League d'aquesta nit entre el Chelsea i el Reial Madrid. 

Joan Carles I es quedarà a la capital britànica fins aquest dimecres, quan s'espera que voli fins a Vigo per passar el que queda de setmana a Sanxenxo per participar en les regates de la Copa d'Espanya amb el seu equip del Bribón, el vaixell categoria 6m amb el qual participa en les regates.

Segona visita a Espanya

Joan Carles I viatjarà demà des de Londres direcció cap a Vigo per passar la setmana a Sanxenxo. Aquesta serà la segona visita de l'emèrit des que va fugir a Abu Dhabi l'agost de 2020. La primera visita va ser el maig de 2022 quan es va convertir en l'objectiu de tots els focus, i va deixar una frase que ja quedarà en el rècord de tothom quan una periodista li va preguntar si tenia pensat donar explicacions de les informacions sobre la seva fortuna oculta, Joan Carles va contestar: "Explicacions de què?", mentre reia. La seva visita no va agradar ni a la família Reial ni al govern espanyol. 

El rei emèrit manté el seu pla de viatjar a Galícia, on preveu estar fins diumenge que ve per participar amb la tripulació del Bribón en la regata de la Copa d'Espanya, que organitza el Real Club Nàutic de Sanxenxo. 

Els plans de Joan Carles I a Sanxenxo

Després de la seva arribada a Vigo, la pretensió del pare de Felip VI, de 85 anys, és sortir a navegar amb el Bribón a partir del dijous si les condicions meteorològiques són propícies. El seu desig és tornar a familiaritzar-se amb el vaixell i poder competir en la regata, que es desenvoluparà el dissabte i el diumenge. De moment, es desconeix si el rei emèrit s'allotjarà de nou a la casa del seu amic íntim i patró del Bribón, Pedro Campos, o ho farà en un altre lloc per a moure's amb més discreció.

Campos manté la discreció després que rebés crítiques per haver ajudat a Joan Carles I a organitzar la visita del passat any i per l'expectació que es va generar en les instal·lacions del club nàutic de Sanxenxo. Per la seva banda, la casa reial no s'ha pronunciat sobre el viatge de l'excap de l'Estat, si bé va admetre la setmana passada que es va assabentar per la premsa dels seus plans de viatge, que en aquesta ocasió no es tancarà en el Palau de la Zarzuela amb una trobada amb Felip VI, com en la que va fer al maig.