Una nova visita del rei emèrit tindrà lloc la setmana que ve, la notícia va agafar per sorpresa el públic, però també La Zarzuela. Segons publiquen mitjans com El Mundo i El Confidencial, Joan Carles I no hauria informat del seu segon retorn a l'Estat espanyol d'ençà que l'any 2020 va deixar el país per instal·lar-se als Emirats Àrabs, lluny de la justícia i la polèmica. "No només no ha demanat autorització per viatjar a Espanya la pròxima setmana, sinó que ni tan sols ho ha comunicat a la Casa del Rei", afirmen fonts properes. 

El rei Felip VI ha mantingut el seu pare allunyat de l'Estat i de la monarquia espanyola els darrers anys, ja que la imatge de Joan Carles I impactava negativament amb la impressió que cerca el regnat del seu fill. Quan l'agost del passat 2022 va posar un peu de nou a l'Estat espanyol, va ser sota l'atenta supervisió de la monarquia. Aquesta vegada, però, aquestes formalitats haurien estat desestimades per Joan Carles I. Tot plegat, es veu per alguns sectors com un desafiament del Borbó al seu fill, ja que fa un any Joan Carles I va escriure una carta al seu fill on trasllada la seva voluntat de tornar de visita a l'Estat

Retorn a Sanxenxo

Com ja va passar l'agost de l'any passat, Jan Carles tornar a l'Estat espanyol per tal d'assistir  a una regata de la Copa d'Espanya a Sanxenxo el 22 i 23 d'abril. Aquest viatge de l'emèrit es podria allargar diversos dies. Com fa un any, aprofita la visita per visitar la mateixa localitat i veure una regata, on participa el seu vaixell, el Bribón. S'espera que aquest cop la visita de l'emèrit sigui més llarga que la de fa un any, que va durar només unes hores. 

Per ara es tenen poques dades de com serà la visita del Borbó. Per exemple, no se sap si hi haurà un retrobament familiar, com quan l'any passat es va protagonitzar un dinar familiar amb la presència de reina Letícia, la infanta Sofia, la reina emèrita, entre altres. 

Un retorn inesperat 

Per començar aquest 2023, El Mundo va fer una enquesta sobre les prediccions dels ciutadans espanyols per l'any que just començava. En aquelles prediccions no entrava el retorn de Joan Carles I. Concretament, el 44,6% dels enquestats consideraven que l'emèrit no tornaria a trepitjar territori espanyol durant el 2023 i un 33,8% pensava que sí. Finalment, han estat aquests darrers el que han encertat. Els que confiaven més en aquest retorn eren els votants del PP, mentre que entre els votants del PSOE no s'esperava un nou viatge del Borbó.  En canvi, els votants de Vox estaven dividits davant dels plans del rei emèrit, la meitat confiaven que tornés de visita l'altra meitat no.